Telefoane

thumbs

Adaptorul de alimentare ar putea disparea din pachetul cu accesorii si la telefoanele Sasmsung

08.07.2020, 17:50 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Dupa Apple, Samsung pare sa fie urmatorul mare producator smartphone care renunta sa mai livreze adaptor AC in pachetul standard cu accesorii al telefoanelor mobile.

Daca pana acum puteam fi siguri ca orice smartphone achizitionat vine cu adaptor AC in pachetul cu accesorii, popularizarea tehnologiei de incarcare wireless si implementarile tot mai agresive ale tehnologiilor de incarcare rapida vor scoate in cele din urma adaptorul AC "standard" din pachetul cu accesorii.

Fara adaptor AC inclus - o idee buna?

Argumentele pentru schimbarea de directie ar fi destule: dispozitivele smartphone sunt prezente in viata noastra cotidiana incat aproape toata lumea detine macar un adaptor AC ramas de la un telefon mai vechi, adaptoarele pentru incarcare wireless sunt relativ ieftine si odata achizitionate le poti folosi cu generatii succesive de telefoane mobile. Insa, poate cel mai important argument impotriva adaptoarelor AC ca accesorii standard este nevoia producatorilor smartphone de a monetiza si de pe urma acestora, atragand utilizatorii in piata de accesorii optionale.

thumbs

Pe de o parte, telefoanele livrate fara adaptor AC inclus ar putea fi cu cativa dolari mai ieftine decat in prezent, cumparatorii putand opta la fel de usor sa adauge la momentul plasarii comenzii cel mai ieftin adaptor AC recomandat de producator, platind aproximativ la fel ca si in prezent. Insa un numar si mai mare de utilizatori ar putea fi tentati de achizitionarea unuia dintre adaptoarele AC propuse ca accesorii optionale, mai costisitoare dar necesare pentru a beneficia pe deplin de cele mai rapide implementari ale tehnologiilor de incarcare rapida.

In calitate de mare producator smartphone, Samsung livreaza sute de milioane de incarcatoare pentru smartphone in fiecare an. Pornind de la idea ca nu toti utilizatorii au nevoie de acesta, scoaterea adaptorului AC din pachetul de accesorii pentru macar o parte dintre telefoanele comercializate ar aduce economii financiare importante, dar si de materii prime.

In cele din urma, notiunea de incarcator "imperecheat" cu exact modelul de telefon achizitionat ar putea disparea cu totul, toata lumea folosind incarcatoare standardizate pe care le detin deja, comandand modele mai performante doar daca doresc sa beneficieze de cele mai noi versiuni ale tehnologiilor de incarcare rapida.

Articolul Adaptorul de alimentare ar putea disparea din pachetul cu accesorii si la telefoanele Sasmsung apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare