Telefoane

thumbs

Xiaomi a brevetat un smartphone cu ecran detasabil. La ce ar putea folosi?

08.08.2020, 13:32 By thumbs

In efortul de a face dispozitivele smartphone mai subtiri si mai elegante, producatorii au abandonat conceptul de acumulator detasabil, rezultand o constructie mai solida dar nu atat de accesibila pentru eventualele reparatii. In mod similar conceptul de ecran detasabil brevetat de Xiaomi ar putea face telefoanele mai usor de reparat, insa nu acesta este motivul pentru care schimbarea de design este luata in considerare.

Producatorii smartphone au incercat de-a lungul timpul tot felul de solutii pentru acomodarea camerei frontale: spatiu dedicat deasupra ecranului, spatiu decupat din suprafata ecranului, ecran perforat, mecanism retractabil pe lateralul carcasei, ecran care gliseaza pentru corpul carcasei, ascunderea camerei foto sub suprafata activa a ecranului, includerea unui al doilea ecran pe spatele telefonului care sa elimine nevoia unei camere frontale dedicate. Pana acum, niciuna dintre solutii nu a fost fara compromisuri, iar inovatia descrisa in brevetul acordat pentru Xiaomi nu pare sa fie o exceptie.thumbs

Xiaomi breveteaza smartphone-ul cu ecran detasabil

Potrivit descrierii furnizate, noul smartphone este alcatuit din doua elemente principale: corpul carcasei si ecranul detasabil. Mai mult decat o piesa usor de schimbat, ecranul este conceput pentru functiona si dupa ce este separat de telefon. Asta inseamna ca modulul ecranului trebuie sa includa o sursa de alimentare proprie si ceva electronica pentru preluarea semnalului video transmis de pe telefon in modul wireless.

Desi o explicatie exacta nu este oferita, scopul ecranului detasabil ar putea fi de incadrare a imaginii folosind camera principala a telefonului, Xiaomi eliminand astfel nevoia pentru o camera frontala dedicata. Un alt scenariu de utilizare ar putea fi incadrarea imaginii cu telefonul fixat la ceva distanta intr-un trepied, spre exemplu, la obtinerea unui portret sau poza de grup.

Cat despre costul si complexitatea designului propus, gasirea unui scenariu in care sa poata fi justificata dezvoltarea unui produs comercial necesita un efort de imaginatie considerabil. Ramane de vazut la ce anume s-au gandit inginerii Xiaomi cand au decis brevetarea acestei inovatii.

Articolul Xiaomi a brevetat un smartphone cu ecran detasabil. La ce ar putea folosi? apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare