Telefoane

thumbs

CEO-ul Huawei confirma ca seria Mate 40 va fi ultima echipata cu procesoare Kirin

08.08.2020, 14:34 By thumbs

Richard Yu, CEO-ul diviziei consmer a companiei Huawei, a confirmat in cadrul Summit of the China Information Technology Association ca seria de dispozitive Mate 40 va fi ultima echipata cu procesoare proprietare din seria Kirin. Aceasta veste vine la aproape trei luni dupa ce guvernul american a crescut restrictiile asupra Huawei. Noua lege interzice chiar si companiilor care nu sunt de origine americana sa mai lucreze cu producatorul chinez, atat timp cat folosesc tehnologii americane.

TSMC nu va mai livra procesoare catre Huawei incepand din septembrie

Motivul pentru care Mate 40 va fi ultimul model cu chipset-uri Kirin este faptul ca TSMC, compania care producea aceste cipuri, nu va mai avea voie din punct de vedere legal sa livreze cipuri catre companie. Ultimele livrari catre Huawei vor avea loc pe data de 15 septembrie, iar Huawei pare sa fi comandat stocuri suficiente pentru noua sa serie de telefoane, cel putin pentru productia dedicata Chinei.

Conform discursului lui Yu, alti producatori de origine chineza, care folosesc tehnologii proprietare pentru productia de procesoare nu au inca posibilitatea sa onoreze comenzi pentru Huawei la nivelul tehnologic necesar. SMIC, cea mai mare companie de profil din China, are momentan capacitatea de a produce doar cipuri pe un proces de fabricatie de 14nm, in timp ce TSMC va livra catre Huawei un procesor Kirin pe 5nm pentru Mate 40.

Pentru ca TSMC va opri livrarile catre Huawei luna viitoare, modelele Mate 40 ar putea fi disponibile in cantitati limitate atunci cand vor fi lansate in toamna acestui an.

CEO-ul Huawei recunoaste ca a investit foarte mult in realizarea de design pentru procesoarele Kirin, dar a ratat oportunitatea de a investi in procesul de fabricatie, pentru a evita situatia din prezent:

"Huawei a explorat peste un deceniu productia de chipset-ri, ajungand de la "sever de in urma", la "foarte in urma", la "putin in urma", la "in sfarsit la nivelul concurentei", la "lider" si acum la fiind interzis. Am facut investitii imense in cercetare si am avut o calatorie grea. Din pacate, atunci cand vine vorba de productia de semiconductoare, Huawei nu a participat la investitii in acest domeniu, am facut doar design de cipuri si am ignorat productia lor."

sursa: Engadget

Articolul CEO-ul Huawei confirma ca seria Mate 40 va fi ultima echipata cu procesoare Kirin apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare