Software

thumbs

Facebook va preciza sursa si data articolelor pe tema COVID-19, intr-un nou efort pentru combaterea dezinformarii

13.08.2020, 14:47 By thumbs

Continuand eforturile pentru combaterea dezinformarii pe Facebook, reteaua de socializare va insoti postarile pe tema COVID-19 cu informatii despre sursa acestora si data la care site-ul respectiv a fost inregistrat, mizand pe discernamantul utilizatorilor pentru deosebirea surselor credibile de cele create special pentru campanii de dezinformare. Mesajele de notificare nu vor aparea pentru continut distribuit din surse verificate, cum ar fi site-uri administrate de autoritati medicale recunoscute.

Facebook incearca sa combata dezinformarea pe tema COVID-19

Foarte raspandite in paginile retelei de socializare, campaniile de dezinformare si propaganda au primit pana acum doar riposte timide, administratorii Facebook anuntand triumfal stergerea a nenumarate postari si pagini de Facebook inregistrate pentru distribuirea continutului de calitate indoielnica, insa fara a bloca in mod decisiv postarea de nou continut pe aceste teme.

thumbs

Aparand mai degraba ca o recunoastere a esecului de a rezolva problema prin mijloace proprii, confruntarea utilizatorilor cu indicii si informatii din surse alternative poate avea succes doar atat timp cat persoanele respective nu sunt deja receptive la teorii ale conspiratiei. Asta presupune un anumit nivel de educatie si convingerea ca informatiile obtinute pe diverse canale media nu reprezinta in mod automat adevaruri absolute.

Aratate in momentul critic, atunci cand cineva incearca sa redistribuie o postare pe tema COVID-19, noile informatii despre autor trebuie sa invinga mai intai convingerea cum ca informatia gasita este reala si de ajuns de importanta incat sa fie impartasita si altora, rezultat nu tocmai usor de obtinut in contextul unui gest motivat in primul rand de emotie.

Printre sursele considerate de Facebook ca fiind de incredere se numara si Organizatia Mondiala a Sanatatii, o entitate deja aflata la centrul unor controverse aprinse, sugerand legaturi cu China si chiar complicitate ascunderea adevarului despre pandemia COVID-19. De altfel, chiar SUA alimenteaza partial aceste controverse, prin acuzatiile fatise aduse de presedintele Donald Trump si decizia retragerii participarii americane din cadrul organizatiei.

Totusi, Facebook recunoaste si alte surse de informare locale, cum ar fi publicatii si autoritati oficiale recunoscute din domeniul sanatatii.

Articolul Facebook va preciza sursa si data articolelor pe tema COVID-19, intr-un nou efort pentru combaterea dezinformarii apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare