Telefoane

thumbs

Samsung ar putea controla 80% din piata de telefoane pliabile pana la finalul anului

16.09.2020, 19:02 By thumbs

Prefigurand un succes remarcabil pentru Samsung pe segmentul telefoane pliabile, precomenzile Galaxy Z Fold 2 au atins 60000 de unitati in tara natala Coreea de Sud, dublu fata de primul model Galaxy Fold.

In ciuda pretului de 2000 dolari si perspectivele economice nu tocmai incurajatoare date de actuala pandemie globala, fanii Samsung comanda in numar mare cel mai nou telefon pliabil al companiei, demonstrand un interes deosebit fata de noul concept smartphone. De obicei, vanzarile realizate in perioada de precomanda reflecta aproximativ o cincime din vanzarile obtinute ulterior, Samsung avand toate motivele sa pastreze un ton optimist.

thumbs

Samsung, brandul dominant de telefoane pliabile

Cu principalul rival, Huawei, in situatia de a nu mai putea lansa succesorul Mate X2 mai devreme de anul viitor, Samsung are cale libera pentru dominarea pietei de telefoane pliabile. Contrar asteptarilor, nici noul Moto RAZR nu se bucura de atentia dorita de Motorola, designul apropiat de cel al telefoanelor conventionale fiind probabil un dezavantaj.

Potrivit datelor centralizate prin Display Supply Chain Consultants (DSCC), cota de piata detinuta de Samsung pe segmentul telefoanelor pliabile ar putea atinge 80% in urmatoarele 12 luni, compania livrand pana la 4 milioane de unitati.

Primele estimari plaseaza in topul vanzarilor modelul Galaxy Z Flip, ajutat de pretul relativ accesibil fixat de Samsung la aproximativ 1050 de euro, urmat de modelul Galaxy Z Fold 2. Locul trei ar urma sa revina lui Motorola Razr 5G, disponibil cu pretul de 1500 euro.

Articolul Samsung ar putea controla 80% din piata de telefoane pliabile pana la finalul anului apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare