Camere digitale

thumbs

GoPro anunta Hero 9 Black, o camera de actiune 5K

16.09.2020, 23:08 By thumbs

GoPro a anuntat oficial noua camera de actiune Hero 9 Black despre care stiam deja destul de multe detalii in urma leak-urilor recente. Totusi, se pare ca exista destule surprize care nu erau evidente din detaliile pe care le-am vazut in trecut, saltul de la generatia 8 la 9 fiind mult mai mare decat parea initial. Pe langa un senzor mai performant cu rezolutie mai mare pentru filmare, avem de a face si cu dimensiuni mai mari ale camerei, posibilitatea de a schimba protectia lentilei si alte cateva avantaje software.

GoPro Hero 9 Black este prima camera 5K a companiei

Noua camera GoPro Hero 9 Black beneficiaza de un senzor de 20 megapixeli capabil sa filmeze in rezolutie 5K la 24 sau 30 de cadre pe secunda, 4K la pana la 60 de cadre pe secunda si 2,7K pana la 120 de cadre pe secunda. Desigur, camera integreaza si tehnologia de stabilizare Hypersmooth, ajunsa acum la versiunea 3.0, iar cei care folosesc GoPro-uri pentru vlogging se vor bucura acum sa afle ca au pe partea din fata un display care poate sa afiseze in timp real fluxul video.

La fel ca in cazul generatiei Hero 8 Black, GoPro ofera si cateva accesorii precum Media Mod, Light Mod si Display Mod, dar acestea nu sunt compatibile cu alte camere de generatie mai veche. De altfel si alte accesorii precum bateriile sunt acum diferite, fiind necesare altele pentru Hero 9 Black. Avantajul este insa ca bateria este mai mare si promite mai multe ore de filmare la o singura incarcare (upgrade de la 1.220 la 1720 mAh).

Protectia lentilei poate fi scoasa pentru a fi inlocuita si vor putea fi atasate astfel filtre ND sau chiar alte mod-uri de la GoPro, precum Max Lens, un soi de fish-eye, care largeste si mai mult cadrul decat lentila standard. Ecranul frontal are o diagonala de 1,4", cel de pe spate are 2,27", iar toate elementele camerei sunt rezistente la apa fara a fi nevoie de o protectie in plus.

Camera este mai ieftina daca accepti un abonament pe un an la GoPro Plus

Pretul noului model este foarte interesant, insa. Camera poate fi cumparata la pretul de 479 euro (2.400 lei in Romania, insa cei care o cumpara alaturi de un abonament pe un an la GoPro Plus, serviciul de cloud al companiei, platesc doar 379 de euro si primesc si un card de 32 GB la pachet. Partea cea mai buna este ca abonamentul nu trebuie platit, find inclus in pachet. Practic, primesti o reducere de 150 euro fata de pretul obisnuit si platesti mai mult daca refuzi abonamentul si cardul.

sursa: Slashgear

Articolul GoPro anunta Hero 9 Black, o camera de actiune 5K apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare