Laptop

thumbs

STUDIU: Producatorii de PC-uri vor parasi in numar mare China

28.09.2020, 11:20 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In urmatorii zece ani, producatorii de computere personale isi vor muta productia din China. Astfel, in 2030 doar 40% din productia globala de laptopuri va ramane in statul comunist, potrivit unui raport al Market Intelligence & Consulting Institute (MIC) din Taiwan.

Majoritatea producatorilor isi vor muta fabricile in sud-estul Asiei, in state precum Vietnam si Indonezia. Astfel, in aceasta regiune vor fi produse 50% din laptopurile vandute la nivel mondial, in 2030.

Citeste si: SUA a pus pe lista neagra SMIC, cel mai mare producator chinez de semiconductori

Totodata, doar 20% din computerele desktop vor mai fi produse in China peste 10 ani, potrivit studiului. Apar nume suprinzatoare pe harta productiei acestor dispozitive. Potrivit MIC, peste zece ani 30% din desktop-uri vor fi asamblate in SUA, iar 20% in Cehia si Polonia. Totusi, 40% din componente vor fi produse in continuare in China.

Anul acesta vor fi livrate, la nivel mondial, 170 de milioane de laptopuri, in crestere cu 6% comparativ cu anul trecut, datorita cererii generate de pandemia COVID-19. Anul viitor, piata va scadea cu 4,3%, potrivit studiului realizat de MIC.

China nu va mai fi "fabrica lumii"

Mare parte din productia de electronice din China se va muta in India si Vietnam. Guvernul de la New Delhi si-a propus sa atraga peste 1.000 de companii americane care produc in China.

Vietnam, un alt stat comunist, atrage de asemenea multi producatori de electronice, in defavoarea Chinei. Tara exporta electronice in valoare de peste 50 de miliarde de dolari anual, iar valoarea acestora va creste accelerat, potrivit analistilor.

Migratia producatorilor de electronice catre alte tari este accelerata de razboiul comercial dintre Washington si Beijing. SUA a inclus recent pe lista neagra, pe care se afla deja Huawei, cel mai mare producator de semiconductori din China, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

Sursa: Taipei Times

Articolul STUDIU: Producatorii de PC-uri vor parasi in numar mare China apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare