Accesorii

thumbs

Sony lanseaza Spatial Reality Display, un ecran holografic de 5000 dolari pe care poti urmari continut VR

17.10.2020, 13:56 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Adresat in primul rand dezvoltatorilor de jocuri si aplicatii VR, Spatial Reality Display le permite acestora sa-si vizualizeze creatiile fara casca VR.

Atunci cand este folosita pentru distractie, casca VR poate fi un gadget foarte distractiv, care te transpune direct in actiunea din jocul sau clipul video filmat in mod 360. Insa daca esti obligat de job-ul tau sa folosesti casca VR timp de multe ore pe zi, experienta poate deveni foarte obositoare si chiar daunatoare pentru sanatatea ta. Aici intra in ecuatie Spatial Reality Display, un ecran special proiectat pentru a permite vizionarea de continut VR fara ajutorul unor ochelari speciali.

thumbs

Departe de a reprezenta o noutate absoluta, noul produs Sony reinvie doar conceptul ecranelor 3D auto-stereoscopice, folosit acum aproape 10 ani pe consola de jocuri Nintendo 3DS si unele produse din gama smartphone. Insa dezavantaje precum lipsa de claritate si unghiurile de vizibilitate restrictive au impiedicat adoptarea acestei tehnologii la scara larga.

Sony Spatial Reality Display, un ecran 3D stereoscopic reimaginat folosind tehnologii moderne

Reimaginat folosind inovatii disponibile in prezent, Spatial Reality Display rezolva mai toate neajunsurile implementarilor anterioare. Spre exemplu, problema unghiurilor de vizibilitate restrictive este rezolvata cu ajutorul unui senzor care urmareste pozitia ochilor, ajustand instantaneu efectul 3D astfel incat fiecare ochi sa observe exact perspectiva care il este adresata, evitand aparitia efectului de taiere/dublare a imaginii.

Gandit pentru a fi folosit de un singur utilizator, noul produs Sony are la baza un ecran 4K de 15.6 inch, cuplat cu un filtru variabil care mascheaza in mod alternant randurile de pixeli ai ecranului. Efectul holografic este obtinut afisand pentru fiecare ochi o perspectiva usor diferita a scenei VR. Insa din punct de vedere tehnic, pe ecran sunt afisate doua imagini distincte, fiecare avand doar jumatate din rezolutia panoului LCD masurata pe verticala. Din fericire, pierderea de claritate este dificil de sesizat pe ecranul cu diagonala redusa.

Cu nume complet ELF-SR1 Spatial Reality Display, monitorul intentionat pentru masa de birou vine cu un suport de sustinere fixat la unghi de 45, fapt ce obliga vizionarea de la o distanta destul de mica.

Folosit in mediu profesional, cum ar fi pentru vizualizarea machetelor 3D si alte simulari 3D care nu au neaparata legatura cu jocurile, noul produs Sony ar putea sa-si merite banii. Insa cei care spera sa obtina o perspectiva noua asupra jocurilor preferate pentru PC ar putea sa fie dezamagiti de diagonala mica de afisare si lipsa suportului in majoritatea titlurilor de generatie recenta.

Articolul Sony lanseaza Spatial Reality Display, un ecran holografic de 5000 dolari pe care poti urmari continut VR apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare