Software

thumbs

Huawei lanseaza Petal Maps si HUAWEI Docs si imbunatateste Petal Search

23.10.2020, 12:12 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Probabil mai interesant decat anuntul noilor telefoane Huawei Mate 40, pe care multi probabil ca nu si le vor permite, acestea pornind de la preturi de 900 euro si ajungand pana pe la 2.300, este faptul ca producatorul Chinez incepe sa dezvolte alternative la serviciile Google. Este vorba despre trei servicii pe care utilizatorii de telefoane Huawei fara Google Mobile Services probabil ca le asteptau cu nerabdare: harti, documente si cautari, integrate in Huawei Mobile Services. Toate intra acum sub branding-ul "Petal".

Huawei Mobile Services primeste harti, documente si cautari mai avansate

Petal Search era deja lansat de cateva luni sub forma de aplicatie, insa acum primeste o integrare mai adanca in sistemul de operare EMUI 11. Acesta permitea deja cautari text si prin voce, insa acum primeste si cautari foto, similare cu ceea ce ofera Google Lens. Pe langa cautari obisnuite, Petal Search permite si cautarea de aplicatii pe care nu le gasesti in magazinul AppGallery, dar include si informatii automat. Poti gasi cazari, bilete de avion si alte informatii de acest gen printr-o simpla cautare.

thumbs

Dar ce a lipsit de pe ultimele cateva telefoane Huawei si pentru care nu a existat o alternativa extrem de buna era un serviciu de harti. Sigur, Here We Go ofera navigatie urbana foarte buna, iar TomTom are traditie mare in navigatie auto, insa niciunul nu era comparabil in functionalitate si interfata cu Google Maps. Din acest motiv, Huawei a dezvoltat Petal Maps.

Aplicatia de va fi lansata in AppGallery si va oferi harti in 140 de tari si in mai multe limbi. Permite navigatie auto si pietonala, cat si cu transportul public, insa ultima optiune va fi disponibila la inceput doar pentru orase mari. Pe harta apar companii, restaurante si alte puncte de interes, iar Huawei spune ca datele din aplicatie sunt criptate si private.

thumbs

In cele din urma, Huawei ofera Huawei Docs, o alternativa la Google Docs. Deja telefoanele sale rulau Microsoft Office, insa nu exista o solutie nativa pe EMUI. Acum poti edita pe telefoane Huawei documente in format doc, prezentari de tip ppt si tabeluri in format xls fara a apela la solutii ale altor companii. De asemenea, Huawei Docs ofera si o aplicatie de citit fisiere PDF. Huawei Docs vine tot pe AppGallery si ofera sincronizare in cloud si editare simultana cu mai multi utilizatori, la fel ca Google Docs.

sursa: GSM Arena

Articolul Huawei lanseaza Petal Maps si HUAWEI Docs si imbunatateste Petal Search apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare