Software

thumbs

Google iti ofera VPN gratuit, daca platesti 10 dolari/luna pentru un abonament Google One

30.10.2020, 16:02 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Atingand si subiectul protejarii intimitatii si anonimizarea sesiunilor de navigare pe internet, putem doar sa ne intrebam de ce ar dori cineva sa aleaga tocmai serviciile VPN oferite de Google, compania care si-a cladit un adevarat imperiu de pe urma colectarii sistematice si valorificarea in scop publicitar a informatiilor obtinute despre utilizatorii produselor sale.

Foarte populare in regiuni ale lumii controlate de regimuri autoritare, serviciile VPN sunt cautate si de cei care vor sa ocoleasca restrictiile impuse pe criterii geografice, de unii furnizori de servicii online.

VPN "gratis", de la Google

thumbs

Denumit VPN for Android, serviciul oferit "gratuit" este de fapt un beneficiu castigat prin contractarea unui pachet Google Drive/Gmai/Google Photos cu 2 TB spatiu de stocare. Exista si o reducere suplimentara, utilizatorii care alega sa achite in avans tariful pentru un an intreg platind doar 10 luni din 12m respectiv 99.99 dolari.

Daca stai sa analizezi putin, realizezi ca suma ceruta este doar putin mai mult decat pretul unui HDD de capacitate similara, doar ca datele stocate sunt accesibile de oriunde ai la dispozitie o conexiune la internet. Mai mult decat atat, perspectiva pierderii datelor in eventualitatea defectarii dispozitivului de stocare este practic exclusa, Google garantand pentru toate datele clientilor sai.

Daca mai pui la socoteala si faptul ca ajunga sa folosesti in mod activ spatiul de stocare platit in scopuri precum pastrarea unui numar practic nelimitat de email-uri primite in contul Gmail, sau salvarea automata a tuturor pozelor obtinute cu telefonul mobil la calitate originala, deja vorbim despre o oferta foarte tentanta.

Revenind insa la serviciul oferit, conectarea VPN prin Google poate fi deopotriva cea mai sigura si riscanta afacere. Pe de o parte, in ce furnizor VPN sa ai mai multa incredere decat o companie cu anvergura globala, recunoscuta si teoretic usor de tras la raspundere, gazduita intr-o tara "libera". Pe de alta parte, Google este cam prima notiune ce-ti vine in gand atunci cand iei in considerare bifarea modului "Incognito" in speranta ca nu vei fi urmarit pas-cu-pas in timp ce tastezi adresa acelui website despre care nu vrei sa stie nimeni.

Articolul Google iti ofera VPN gratuit, daca platesti 10 dolari/luna pentru un abonament Google One apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare