Software

thumbs

AQIRYS VEGA review: Casti de gaming accesibile, cu ADN romanesc

27.11.2020, 14:01 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Industria de gaming, aflata deja in ascensiune de cativa ani, a beneficiat mult de pe urma pandemiei, iar tot mai multi jucatori apar pe aceasta piata promitatoare. Printre acestia se numara si AQIRYS, o marca romaneasca de produse de gaming, care include in acest moment casti, carcase pentru PC-uri si accesorii. Brandul, dezvoltat de compania PC-Coolers, si-a propus sa ofere produse cu un raport calitate/pret bun.

Din portofoliul AQIRYS fac parte si castile de gaming VEGA. Acestea sunt modelul lor mid-range. Din ofera mai fac parte modelele Altair si Sirius.

Castile, cu dimensiuni destul de generoase, sunt realizate din plastic mat, fin. Suportul pentru cap este ranforsat cu o banda metalica, iar cupele inchise, ovale, sunt realizate din spuma acoperita cu piele falsa. Tot piele falsa, perforata, este folosita si pentru partea interioara a suportului pentru cap. Per total, calitatea constructiei este ridicata, iar produsul pare unul premium, cu pret mai mare decat cel pe care il are.

Citeste si: Panasonic RZ-S300W review - casti true wireless echilibrate ascunse intr-un design discret

Pe banda pentru cap, acolo unde aceasta se extinde, sunt mici gradatii, care te ajuta sa reglezi perfect castile.

Dispozitivul dispune, pe cupa din stanga, de microfon retractabil, care poate fi impins in lacasul lui atunci cand nu este folosit.

Cablul castilor are o lungime de 2,10 metri si include o telecomanda cu trei butoane: unul pentru volum, unul pentru oprirea sau pornirea luminitelor si altul pentru oprirea sau pornirea microfonului. Conectarea la PC se face prin intermediul unui port USB 2.0. Cablul este acoperit de material textil, gros, pentru rezistenta sporita.

thumbs

AQIRYS VEGA sunt confortabile chiar si dupa perioade lungi de utilizare, chiar daca au o greutate destul de mare, de 350 de grame. Totodata, ofera o izolare pasiva a zgomotului foarte buna. Castile dispun de dual-DAC si amplificator, ADC (convertor Analog-To-Digital) si booster pentru microfon. Microfonul este certificat Teamspeak, cea mai folosita aplicatie de voce in industria jocurilor video.

Castile dispun si de obisnuitele, in lumea gamingului, luminite RGB. Acestea stralucesc pulsand foarte discret, iar tiparul nu poate fi schimbat. Luminitele pot fi doar oprite.

Performante bune in jocuri, dar si cand asculti muzica

In cutia VEGA este oferita o bratara din silicon cu stick USB care contine aplicatia dedicata si driverul pentru casti. Producatorul include si o surpriza in pachet. Este vorba despre un mousepad de gaming, de calitate buna, marcat cu brandul AQIRYS.

thumbs

Castile promit sa recreeze senzatia unui sistem 7.1 Virtual Surround, scenariu pe care il reproduc destul de bine.

Aplicatia AQIRYS este usor de utilizat, deoarece are destul de putine optiuni. Este disponibil un preset dedicat pentru muzica, dar acesta nu s-a potrivit cu gusturile mele. Am avut senzatia, atunci cand l-am folosit, ca sunt intr-un restaurant in care canta o formatie live. Am preferat sa ascult muzica in modul Hi-Fi sau cu egalizatorul setat pe Rock (genul de muzica preferat), unde calitatea sunetului este foarte buna. Bun mi s-a parut presetat si modul Movie, pentru filme. Cei care doresc, pot folosi egalizatorul manual sau alege din unul dintre cele existente, printre care Rock, Live sau Dance. Exista si posibilitatea salvarii unor preseturi create de utilizator. Ca o concluzie aici, in general castile de gaming nu sunt prea potrivite pentru muzica, insa in acest caz am fost surprins placut.

thumbs

Singura neplacere avuta cu aplicatia este ca uneori ramane pe ecran indicatorul de volum, iar pentru a disparea trebuie sa deconectezi castile de la portul USB. Cat timp apare pe ecran acel indicator, volumul castilor nu poate fi redus de la 100%. Cred ca problema poate fi rezolvata usor printr-un update software viitor.

VEGA se descurca foarte bine in domeniul pentru care au fost gandite, jocurile. In acest scenariu recomand presetul Hi-Fi. Castile ofera un sunet clar, cu bas puternic. Difuzoarele de 50 mm permit un volum maxim puternic si senzatia ca te afli in mijlocul actiunii, in jocuri. In shootere pasii se disting clar, la fel si alte zgomote, iar jucatorul poate identifica directia din care vin sunetele.

Citeste si: Philips PH805 review: nu toate castile cu ANC sunt scumpe

Microfonul este omnidirectional si ofera o calitate buna, dupa cum mi-au confirmat cei cu care am vorbit. Volumul implicit este satisfacator. Utilizatorii pto face setari suplimentare din aplicatia AQIRYS. Poate fi facut boost sau modificat sample rate-ul (48/44.1 kHz).

In concluzie, castile AQIRYS VEGA m-au surprins placut. Acestea costa aproximativ 250 de lei in magazinele online, un pret bun pentru caracteristicile tehnice oferite. Pentru acesti bani primesti un produs bine construit, care ofera sunt de calitate buna. Aplicatia mai trebuie, insa, finisata pentru a fi eliminate bug-urile, iar lipsa jack-ului audio universal limiteaza portofoliul de dispozitive cu care pot fi imperecheate castile.

AQIRYS VEGA - caracteristicile tehnice principale:

Sunet: 7.1 Virtual Surround

Raspuns in frecventa: 20 Hz - 20 KHz

Diametru difuzor: 50 mm

Impedanta: 32 Ii

Microfon: omnidirectional, retractabil

Raspuns in frecventa microfon: 100 Hz - 10 KHz

Iluminare: RGB

Conectori: USB 2.0

Lungime cablu: 2.10 m

Greutate: 350g

Compatibilitate: Sistem de operare Windows 7 sau mai nou

Articolul AQIRYS VEGA review: Casti de gaming accesibile, cu ADN romanesc apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare