Telefoane

thumbs

Ce s-a schimbat de la iPhone XS Max la iPhone 12 Max?

02.12.2020, 14:54 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In ziua de astazi smartphone-urile avanseaza intr-un ritm mai lent decat inainte, ceea ce face ca actualizarea in fiecare an sa nu merite cu adevarat. Si, desi statisticile arata ca acum oamenii au tendinta de a-si folosi telefoanele timp de aproximativ 3 ani inainte de a-si lua unul nou, ofertele operatorilor vin de obicei cu un contract de 24 de luni. Aceasta inseamna ca, daca ai cumparat un iPhone XS sau un iPhone XS Max in urma cu doi ani, s-ar putea sa iti doresti un nou iPhone chiar acum.

Si, bineinteles, odata cu anuntarea familiei iPhone 12, acestia sunt principalii candidati. In timp ce iPhone 11 si iPhone 12 sunt succesorii logici ai iPhone XR, daca ai un dispozitiv XS s-ar putea sa iei in considerare un iPhone 12 Pro sau Pro Max. Ceea ce vine imediat cu intrebarile: "Cat au avansat iPhone-urile in doi ani?" si "Merita sa faci upgrade la iPhone 12 Pro sau 12 Pro/Max?"

iPhone 12 Pro / Max vs iPhone XS / Max: modificari de design

iPhone-urile din aceste doua generatii arata similar, dar sunt, de asemenea, destul de diferite. O diferenta majora este evident noul cadru plat al modelelor iPhone 12, care le face putin mai subtiri si, desigur, le diferentiaza de generatiile mai vechi. In afara de asta, modulul camerei este probabil cea mai mare diferenta. Acum, in varsta de doi ani, camera mica de pe iPhone XS Max devine un semnal ca folosesti un iPhone antic. Trei camere este acum semnalul unui iPhone mai nou. In partea din fata, afisajele arata aproape identic, crestatura preluand in continuare cea mai mare parte a partii superioare, iar colturile curbate si raporturile de aspect raman aceleasi.

iPhone 12 Pro Max vs iPhone XS Max: display

Cele doua generatii vin cu dimensiuni diferite, dupa cum era de asteptat, asociata cu un numar adecvat de pixeli noi. Este demn de remarcat faptul ca iPhone 12 Pro Max are cel mai mare ecran de pe un iPhone.

iPhone 12 Pro / Max vs iPhone XS / Max: culori

Cand vorbim despre aspectul iPhone, nu putem uita sa mentionam culorile. iPhone 12 Pro si iPhone Pro Max vin in patru culori: albastru Pacific, argintiu, grafit, auriu. Argintiu si auriu sunt identice cu cele de pe modelele iPhone XS, cu diferenta ca finisajul mat al iPhone 12 Pro face ca lumina sa reflecte diferit. Si, desigur, se simt diferit la atingere. Pacific Blue este o culoare noua pe care nu o poti obtine pe niciun alt iPhone, iar Graphite este un inlocuitor pentru Space Gray si este putin mai deschis.

iPhone 12 Pro / Max si iPhone XS / Max: specificatii

Anul acesta, Apple a introdus primul sau cip construit folosind procesul de 5nm, la fel cum A12 a fost primul iPhone care a folosit un cip de 7nm. Noua arhitectura face ca modelul A14 sa fie nu numai mai puternic, ci si mai eficient din punct de vedere al consumului de energie.

Dar poate mai importanta decat performanta imbunatatita este adaugarea 5G la toate modelele iPhone 12. Da, utilizarile pentru acesta, precum si acoperirea, sunt departe de nivelul necesar pentru ca 5G sa conteze de fapt in utilizarea zilnica, dar intr-un an sau doi, situatia ar putea fi complet diferita.

Apple ofera, de asemenea, 128 GB ca spatiu de stocare de baza, chiar daca este doar pentru modelele Pro, ceea ce inseamna ca poti economisi niste bani daca nu faci upgrade la varianta de 256 GB.

iPhone 12 Pro Max vs iPhone XS Max: durata de viata a bateriei

In ceea ce priveste modelele mai mari, bateria iPhone 12 Pro Max s-a dovedit a fi cu aproximativ 500 mAh mai mare decat bateria de 3.179 mAh a iPhone XS Max. Apple spune ca iPhone 12 Pro Max ofera cu 5 ore mai mult timp de redare video decat iPhone XS Max.

Articolul Ce s-a schimbat de la iPhone XS Max la iPhone 12 Max? apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare