Telefoane

thumbs

iPhone 12, investigat pentru deconectare repetata de la reteaua 5G, LTE

02.12.2020, 17:58 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Semnalat tot mai mult de utilizatori, un nou bug iPhone 12 se manifesta prin deconectare inexplicabila de la reteaua 5G, respectiv 4G LTE.

Desi nu este prima generatie iPhone cu probleme descoperite post-lansare, iPhone 12 pare sa aiba ceva mai multe bug-uri decat seriile anterioare, stangaciile Apple primit atentie aproape constanta pe canalele media.

Pe lista defectelor semnalate de grupuri mai mult sau mai putin numeroase de utilizatori nemultumiti intra colorarea ecranului in verde (in anumite situatii), functionarea deficitara a interfetei touch, absenta mesajelor de notificare si disparitia ocazionala a mesajelor. Apple a confirmat deja o parte dintre problemele semnalate, livrand cu promptitudine actualizarea iOS 14.2.1, care ar trebui sa le corecteze.

thumbs

Intre timp, se pare ca o alta problema afecteaza intreaga gama de telefoane iPhone 12. Simptomele reclamate sunt deconectarea neasteptata de la serviciile LTE si 5G, in timp ce utilizatorii sunt in miscare. Problema este semnalata pe forumurile Apple incepand cu luna octombrie, postarea initiala atragand peste 500 de raspunsuri care descriu neplaceri asemanatoare.

Potrivit unui posesor iPhone 12 Pro, bug-ul se manifesta prin aparitia pe ecran a mesajului Your iPhone is not Activated, respectiv, a simbolului No Service in locul barei de semnal. In aceasta situatie, singura modalitate pentru restabilirea conexiunii la retea este pornirea si apoi oprirea modului Avion.

Toate incercarile de remediere a problemei prin resetarea setarilor de retea si chiar readucerea telefonului la setarile de fabrica au esuat.

Aflata in curs de investigare, problema manifestata prin deconectare intermitenta a telefoanelor iPhone 12 de la reteaua 5G/LTE pare sa fie legata de tranzitiile automate intre relee de telefonie mobila, foarte frecvente in timpul deplasarilor cu masina. Cel mai probabil, remediul va veni sub forma unei actualizari de iOS, deocamdata neexistand motive pentru suspectarea unui defect hardware.

Articolul iPhone 12, investigat pentru deconectare repetata de la reteaua 5G, LTE apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare