Accesorii

thumbs

Telegram a atras 25 milioane de noi utilizatori in 72 de ore, depasind pragul de 500 milioane

13.01.2021, 17:10 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Telegram este direct beneficiar al valului de nemultumiti care parasesc reteaua WhatsApp, deranjati de noile conditii impuse de Facebook privind colectarea datelor despre utilizatori.

Vestea depasirii pragului de 500 milioane utilizatori activi a fost data chiar de CEO-ul Pavel Durov, intr-o postare pe blog. Doar in ultimele 72 de ore, platforma de mesagerie a atras 25 milioane de noi utilizatori.

Cresterea raportata se datoreaza in principal stangaciei cu care Facebook a anuntat modificarea politicii de confidentialitate a WhatsApp, vestea aparand ca un ultimatum dat utilizatorilor. Alarmati de exodul utilizatorilor catre platformele rivale si reactiile puternic negative aparute pe canalele media, administratorii Facebook au venit cu unele clarificari, incercand fara prea mult succes repare lovitura de imagine data platformei WhatsApp.

Telegram, inlocuitorul WhatsApp?

Intre timp, o parte dintre utilizatori s-au mutat deja in retelele Telegram si Signal. Potrivit administratorului Telegram, utilizatorii nou veniti provin de pe tot globul: 38% din Asia, 27% din Europa, 21% din America Latina si 8% din Orientul Mijlociu + Africa de Nord.

Daca rata actuala de crestere se pastreaza, Telegram ar putea atinge pragul de 1 miliard utilizatori in viitorul apropiat.

"Oamenii nu mai vor sa-si cedeze confidentialitatea in schimbul unor servicii gratuite. Nu mai vor sa fie tinuti ostatici de monopolurile tehnologice care cred ca pot face orice, atata timp cat aplicatiile lor ating o masa critica de utilizatori. Cu o jumatate de miliard de utilizatori activi si crestere accelerata, Telegram a devenit cel mai mare refugiu pentru cei care cauta o platforma de comunicare dedicata confidentialitatii si securitatii. Luam aceasta responsabilitate foarte in serios", declara fondatorul Telegram.

Articolul Telegram a atras 25 milioane de noi utilizatori in 72 de ore, depasind pragul de 500 milioane apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare