Software

thumbs

Google Search ar putea disparea din aceasta tara, daca o lege votata deja de Guvern este pusa in aplicare

22.01.2021, 18:29 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Google a acceptat deja o concesie care ar fi parut de neinchipuit in urma cu doar cateva luni, gigantul american urmand sa plateasca presa din Franta pentru preluarea stirilor in listele Google Search. In mod absolut predictibil, guvernul altei tari vine cu pretentii similare, determinand conducerea Google sa adopte o atitudine transanta, in incercarea de a-si salva modelul de business.

Daca in cazul Frantei, concesia a fost acceptata in fata uneia dintre cele mai puternice aliante pentru protejarea presei din cate exista, in speranta unor relatii mai putin tensionate cu restul natiunilor europene, putem spune ca Australia este pe cont propriu in demersul sau.

Daca aceste reguli ar deveni lege, nu am avea alta optiune reala decat retragerea Google Search din Australia", a declarat reprezentantul Google pentru regiunea Australia si Noua Zeelanda. "Dupa ce am analizat legislatia in detaliu, a trebuit sa concluzionam ca nu vedem o cale, cu riscurile financiare si operationale, de continua sa oferim serviciile noastre in Australia".

thumbs

Eforturile Google pentru induplecarea autoritatilor australiene dureaza deja de mai multe luni, compania americana desfasurand o campanie de lobby pentru intoarcerea planului privind taxarea preluarii link-uri si fragmente de continut in rezultatele Google Search si platforma Google News.

Limitand si mai mult spatiul de manevra, primul ministru australian Scott Morrison a raspuns deja cu o declaratie oficiala: "Nu raspundem amenintarilor". "Australia stabileste propriile reguli privind ceea ce puteti si nu puteti face in Australia. Asta se face in Parlamentul nostru. Este Guvernul nostru. Asa functioneaza lucrurile aici, in Australia. "

Google are cativa aliati importanti care se opun taxarii impuse de Australia. Sir Tim Berners-Lee, considerat inventatorul de facto al internetului global, este de parere ca "Legea risca sa incalce un principiu fundamental al internetului, conditionand accesul la continut online de un sistem de plati" Vint Cerf, un alt fondator al internetului care a contribuit la crearea protocolului TCP/IP, de asemenea tine partea companiei americane, desi, din pozitia de angajat Google.

De asemenea, si Facebook este in vizorul autoritatilor australiene, aceeasi vizand inclusiv taxarea stirilor preluate in News Feed-ul retelei de socializare. Ambele companii vorbesc despre retragerea din Australia ca fiind "scenariul cel mai rau", insistand ca nu este vorba de o amenintare directa, ci doar o posibilitate de luat in considerare.

Articolul Google Search ar putea disparea din aceasta tara, daca o lege votata deja de Guvern este pusa in aplicare apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare