Software

thumbs

Google sporeste securitatea parolelor Chrome si managementul acestora

23.01.2021, 14:00 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Managerul integrat de parole din browser-ul Chrome a primit imbunatatiri notabile incepand cu versiunea Chrome 88, Google oferind mai buna protectie pentru conturile online si aplicatiile web care se bazeaza pe acesta.

Desi aplicatiile si extensiile de tip Password Manager continua sa existe, functionalitatea este prezenta de ceva timp in majoritatea browsere-lor web si este tot mai bine implementata, nivelul de securitate oferit rivalizand solutiile disponibile contracost.

Incepand cu versiunea Chrome 88, totusi, Google a adaugat functii suplimentare pentru gestionarea colectiei de parole, informand utilizatorii daca nu aplica cele mai bune practici de securitate.

Google si-a imbunatatit in permanenta managerul de parole incorporat cu cateva functii greu de gasit la produsele competitoare. Cea mai importanta este, probabil, abilitatea browser-ului Chrome de a detecta daca combinatia de user/parola folosita se regaseste pe lista breselor de securitate cunoscute, fiind potential compromisa. Daca este cazul, Google iti solicita schimbarea preventiva a parolei folosite.

thumbs

Versiunea Chrome 88, permite utilizatorilor si sa verifice nivelul de siguranta oferit de parolele folosite. Adesea, folosim parole usor de retinut, dar si usor de ghicit de un eventual hacker sau algoritm creat pentru "recoltarea" conturilor de utilizator slab protejate.

Mai ales daca ai zeci de astfel de parole usor de compromis, memorate in browser-ul web, alertele primite pot fi deosebit de utile pentru corectarea situatiei. In mod normal, remedierea acestor probleme poate fi un efort prea mare pentru utilizatorii neexperimentati, rezultatul fiind in mod invariabil ignorarea problemei. Acum veti putea sa va editati parolele intr-un singur loc, fara a fi nevoie sa faceti salturi inainte si inapoi intre paginile de setari.

Google distribuie deja versiunea Chrome 88, instalarea putand fi declansata cu o simpla vizita la sectiunea Help - About Google Chrome a meniului principal.

Articolul Google sporeste securitatea parolelor Chrome si managementul acestora apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare