Software

thumbs

Facebook a fixat un nou ultimatum pentru utilizatorii WhatsApp

22.02.2021, 16:31 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Acceptarea noii politici de confidentialitate, care permite accesarea de catre Facebook a datelor colectate despre utilizatorii WhatsApp, tocmai a primit un nou termen limita.

Facebook detine platforma de mesagerie WhatsApp inca din anul 2014 si este oarecum normal ca practicile de business sa prevada si o modalitate de obtine profit de pe urma investitiei initiale de 19 miliarde de dolari. Problema este ca WhatsApp este un serviciu care si-a cladit notorietatea tocmai pe promisiunea securitatii de invidiat si protejarea intimitatii utilizatorilor sai, inainte de toate.

Intre timp, compania lui Mark Zuckerberg a decis sa exploateze succesul WhatsApp obligand utilizatorii sa consimta pentru cedarea datelor colectate in urma folosirii aplicatiei de mobil direct catre Facebook. Cei nu-si dau acordul pentru aceste practici nu vor mai putea folosi WhatsApp, urmau sa piarda accesul la serviciile platformei de mesagerie incepand cu data de 8 februarie 2021. In urma scandalului iscat, Facebook a lasat aceasta conditie "in aer", dar fara a accepta in mod formal nicio concesie.

thumbs

Acum ca valul initial de nemultumire s-a mai dus, Facebook revine la planul initial comunicand un nou termen-limita, fixat pentru data de 15 mai. Mai departe, utilizatorii WhatsApp care nu capituleaza acceptand noile conditii de utilizare impuse de Facebook nu vor mai putea trimite sau initia apeluri de voce pe WhatsApp.

Potrivit WhatsApp, utilizatorii nu sunt de acord cu noul set de termeni si conditii pana pe 15 mai vor intampina urmatoarea situatie: "Pentru o perioada scurta de timp, acesti utilizatori vor putea primi apeluri si notificari, dar nu vor putea citi sau trimite mesaje din aplicatie. "

Intervalul mentionat este de cateva saptamani, ramanand de vazut ce se va intampla cu conturile acestora. Probabil ca Facebook va trata conturile "neconforme" ca fiind inactive, acestea riscand sa fie sterse de pe platforma dupa expirarea unei perioade de gratie de 120 zile.

Articolul Facebook a fixat un nou ultimatum pentru utilizatorii WhatsApp apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare