Software

thumbs

Google adauga Password Checkup si pe Android. Sunt verificate inclusiv parolele setate in aplicatii

24.02.2021, 16:51 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Google a decis sa extinda sistemul Password Checkup pentru verificarea securitatii parolelor la toate dispozitivele bazate pe Android.

Introdusa pentru browserul Chrome in anul 2019, functia Password Checkup realizeaza o comparare automata a datelor de autentificare pentru conturile de utilizator salvate in managerul integrat de parole, contra unei baze de date cu toate bresele informatice documentate de Google. Daca sunt detectate potriviri, sugerand ca parola/userul folosit ar putea fi compromise, utilizatorul este informat de situatia aparuta si indrumat pentru schimbarea preventiva a parolei. Un ajutor suplimentar este oferit prin auto-sugerarea de parole sigure, asociate apoi contului Google si disponibile pentru auto-completare pe toate dispozitivele tale.

thumbs

In mod evident, functia Password Checkup are beneficii si in afara mediului online, mai ales in situatiile cand aceeasi parola compromisa este setata pentru conturi multiple, eventual, accesate prin alte mijloace decat browserul Chrome

Potrivit Google, Password Checkup va intra in arsenalul standard de servicii Android, functionalitatea urmand sa fie disponibila incepand cu versiunea 9 a platformei:

"Ori de cate ori completati sau salvati date de login intr-o aplicatie, vom verifica acele informatii contra unei liste de conturi compromise cunoscute si va vom avertiza daca parola dvs. a fost compromisa", a declarat Arvind Kumar Sugumar, inginer software Android, intr-o postare pe blog.

Pentru a beneficia de functionalitatea Password Checkup trebui sa te asiguri ca activat Completarea automata pe dispozitivul tau:


Deschide aplicatia Settings a telefonului
Alege System > Languages & input > Advanced
Alege Autofill service
Bifeaza Google pentru a te asigura ca setarea este activata

Pentru a facilita acest serviciu, Android va pastra parolele salvate pe dispozitiv intr-o arhiva locala securizata, impartasind aceste date cu Google.

Articolul Google adauga Password Checkup si pe Android. Sunt verificate inclusiv parolele setate in aplicatii apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare