Software

thumbs

Telegram adauga Auto-Delete, functia care-ti permite sa scapi de conversatii individuale

25.02.2021, 15:48 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Telegram continua eforturile pentru imbunatatirea securitatii oferite utilizatorilor, adaugand setare Auto-Delete pentru stergerea automata a conversatiilor pe care nu le vei pastrate in istoricul de mesaje.

Aflata in top 10, cele mai bune aplicatii pentru mesagerie, Telegram este perceputa ca o solutie pentru nemultumitii WhatsApp care vor sa evite monitorizarea in scop publicitar activitatii, de catre gigantul Facebook. Numai ca, in realitate, Telegram are propriile neajunsuri pe partea de securitate, demonstrate de un studiu independent.

Lasand la o parte problemele aparute pe parcurs, administratorii Telegram continua sa imbunatateasca experienta oferita utilizatorilor adaugand suport pentru emoji-uri animate, widget-uri si alte inovatii, cum ar fi noua setare pentru stergerea automata a conversatiilor desfasurate fara optiunea "Secret Chats", dupa o anumita perioada de timp.

thumbs

Noua setare functioneaza prin simpla selectare a unui chat, utilizatorii bifand optiunea "Clear History" din meniul contextual, dupa care seteaza timpul ramas pana la stergerea conversatiei din istoricul mesajelor. Intervalul ce poate fi setat intre 24 ore si 7 zile face referire doar la mesajele trimise sau primite dupa accesarea functiei Auto-Delete, ceea ce inseamna ca istoricul conversatiilor salvat pe termen lung ramane neatins. Astfel sunt evitate situatiile incomode, in care stergerea intregii conversatii purtate cu o anumita persoana ar trezi suspiciuni, spre exemplu, pentru un alt membru al familiei.

O alta facilitate interesanta este posibilitatea generarii de link-uri cu valabilitate limitata, pe care sa le trimiti altor persoane pentru invitare la sesiunile Group Chat. Acestea pot fi setate sa expire dupa un anumit interval de timp, dau dupa ce numarul prestabilit de persoane invitate a fost atins. Link-urile pot fi trimise ca atare, sau sub forma de coduri QR.

thumbs

Denumit Chat Widget, o alta functionalitate permite afisarea mesajelor nou primite direct in Home Screen, cu posibilitatea expandarii imediate a ferestrei de chat.

Nu in ultimul rand, utilizatorii Telegram pot insera acum si emoji-uri animate in mesajele trimise, alegand dintr-o lista cuprinzatoare de simboluri expresive.

O alta aditie interesanta este Broadcast Groups, o solutie pentru ocolirea limitei de 200.000 abonati la canalele Telegram. Sesiunile Broadcast Groups accepta un numar nelimitat de membrii, dintre care doar administratorii pot participa la sesiuni de chat. Totusi, membrii se pot alatura sesiunilor voice chat.

thumbs

Pentru a beneficia de functionalitatea extinsa, utilizatorii Telegram nu trebuie decat sa instaleze cea mai recenta versiune a aplicatiei de mobil.

Articolul Telegram adauga Auto-Delete, functia care-ti permite sa scapi de conversatii individuale apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare