Software

thumbs

Zoom va oferi subtitrari in timp real si pentru conturile gratuite

25.02.2021, 16:49 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Zoom, platforma de video conferinte care a explodat in 2020, va oferi in curand o functie pe care multi o vor gasi utila si pe conturile gratuite. In prezent, posibilitatea de a afisa subtitrari in timp real este o capabilitate disponibila doar celor care platesc abonamente premium. Din aceasta toamna, Zoom va activa functia si pentru conturile gratuite.

Zoom genereaza subtitrari folosind AI pentru recunoasterea vocii

De fapt, lansarea acestei capabilitati pe conturi gratuite este disponibila si acum, insa abia din toamna va fi activata pe toate conturile implicit. Cei care doresc acces inca de acum la aceasta functie vor trebui sa se inscrie intr-un formular online. Angajatii Zoom vor procesa aceste cereri si vor activa functia pe fiecare cont in parte (formularul poate fi accesat de pe site-ul oficial).

Aceasta functie foloseste un algoritm AI de recunoastere a vocii, care transcrie apoi cuvintele si le afiseaza pe ecran. Astfel, poti participa la o conferinta pe Zoom chiar si atunci cand nu poti auzi ce vorbesc ceilalti interlocutori. Poate fi considerata chiar si o setare de accesibilitate, pentru cei care au probleme cu auzul. Desigur, asa cum ne-am fi asteptat, exista o limitare destul de mare: limba.

Transcrierea prin AI, atat pe conturi premium, cat si pe cele gratuite prin intermediul Zoom este posibila doar in limba engleza si nu exista informatii despre extinderea suportului in alte limbi in viitor. Totusi, chiar si in Romania, cei care participa la conferinte pe Zoom cu colegi din afara tarii, vor putea beneficia de pe urma acestei functii.

Desigur, exista si alte servicii terte care pot oferi astfel de functionalitate in limbi multiple, insa majoritatea sunt la randul lor monetizate cu plata pe baza de abonament. Totodata, configurarea lor necesita mai multe cunostinte tehnice, pentru a permite afisarea textului deasupra imaginii inregistrate de webcam. Solutia de la Zoom ar fi una "la cheie", cu o simpla setare in meniul aplicatiei, si totodata una gratuita.

sursa: Zoom, via The Verge

Articolul Zoom va oferi subtitrari in timp real si pentru conturile gratuite apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare