Telefoane

thumbs

Uniunea Europeana cauta sa prelungeasca si intareasca serviciul de roaming gratuit

25.02.2021, 17:51 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Negociat pentru o perioada initiala de 5 ani, serviciul de roaming gratuit in retelele de telefonie mobila europene va fi nu doar prelungit pentru inca o decada, ci si imbunatatit.

Toate taxele de roaming au fost abolite in intreaga Europa in iunie 2017, dupa cativa ani de reduceri ale preturilor, dar reglementarile vor expira anul viitor. In pregatire pentru reinnoirea de 5 ani, autoritatile UE cauta sa intareasca reglementarile care traseaza criteriile de functionare a serviciului de roaming european. Desi multi operatori de telefonie mobila s-au opus introducerii sale, serviciul de roaming european a adus numeroase beneficii cetatenilor UE, care-si pot folosi telefoanele mobile fara teama de a fi taxati in mod abuziv la folosirea altor retele decat cea din tara de origine. Sistemul bazat pe impunerea unor tarife rezonabile si omogene la nivelul intregii Uniuni, garanteaza inclusiv accesul in roaming la servicii de internet mobil.

thumbs

Comisia Europeana spune ca peste 170 de milioane de europeni au beneficiat de conditiile avantajoase negociate, traficul in roaming crescand de 17 ori intre 2016 si 2019. Beneficiile economice asociate serviciilor transfrontaliere sunt, de asemenea, un pilon cheie al pietei unice digitale.

"Oriunde ne-am afla in Europa, putem sa ne intalnim cu cei dragi, sa vorbim despre afaceri si sa impartasim povesti pe drum, fara sa ne ingrijoram de facturile costisitoare", a declarat vicepresedintele european, Margrethe Vestager.

"Sfarsitul tarifelor de roaming este un prim exemplu al modului in care UE tine milioane de cetateni conectati si isi imbunatateste viata. Noile reguli vor pastra serviciul de roaming gratuit si il vor imbunatati si mai mult."

Propunerile Comisiei nu numai ca ar extinde aceste dispozitii pentru inca un deceniu, dar ar asigura, de asemenea, ca europenii beneficiaza de aceeasi calitate a serviciilor in alta tara ca si acasa. De exemplu, un abonat 4G din Franta nu ar fi obligat sa utilizeze 3G in Austria.

UE spune ca multe aplicatii noi vor necesita conectivitate 5G pentru a functiona eficient, iar cetatenii trebuie sa aiba certitudinea ca pot fi folosite atunci cand calatoresc.

Articolul Uniunea Europeana cauta sa prelungeasca si intareasca serviciul de roaming gratuit apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare