Accesorii

thumbs

Cel mai mare televizor LG are 335 inch in diagonala si ecran microLED. Cat costa?

14.09.2021, 18:39 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Asa numitul televizor wall-size creat de LG, foloseste un ecran microLED care se "lipeste" de perete precum un tapet "fitos", livrand o vedere de neuitat catre.. oriunde vrei tu.

Presupunand ca ai depasit deja etapa achizitionarii unui autoturism cu adevarat de lux, urmatoarea etapa ar putea fi decorarea sufrageriei cu un gadget care nu arata deloc a televizor, atunci cand este oprit. Dar, odata ce apesi tasta rosie de pe telecomanda esti rasfatat cu o experienta vizuala fara egal, in masura sa atraga invidia oricaror musafiri care se intampla sa-ti treaca pragul.

Avand nimic in comun cu panourile publicitare etichetate de producatorii rivali drept televizoare, ecranul microLED furnizat de LG, masurand peste opt metri in diagonala, este probabil cel mai "extrem" televizor pe care il poti cumpara in acest moment.

Denumit LG DVLED, cel mai luxos televizor microLED de pe piata este disponibil cu rezolutia 7680×4320 pixeli, corespunzatoare formatului 8K, insa poate fi achizitionat si la diagonale/rezolutii inferioare, in functie de buget si limitarile incaperii alese pentru instalare. Astfel, diagonala minima porneste de la 108 inch (275 cm), suficient pentru a incapea si pe peretele unui apartament de bloc.

Comparat solutiilor conventionale de tip LCD, ecranele microLED nu necesita o sursa de lumina separata, fiecare pixel avand propria sursa de lumina LED. Asta se traduce in luminozitate mult mai mare a ecranului finit si unghiuri de vizibilitate practic nelimitate, imaginea avand aproximativ aceeasi luminozitate indiferent daca privesti direct din fata, sau mai din lateral.

Dezavantajul este, costul foarte mare. DVLED este in esenta tot MicroLED, dar intr-o adaptare pentru ecrane de foarte mari dimensiuni, unde fiecare pixeli are o dimensiune minima de 0.9 mm. Practic, asta inseamna ca rezolutia maxima 8K nu poate fi atinsa decat la diagonala maxima de 325 inch. In schimb, la diagonala minima a imaginii rezolutia oferita este 2K, comparabil unui monitor pentru PC ceva mai bun. Optional, sunt disponibile solutii cu pixeli de 1.2 si 1.5mm, pentru diagonale de afisare cu adevarat mari. La un nivel intermediar, rezolutia 4K este disponibila la diagonale de afisare de 163 sau 393 inch.

Luminozitatea maxima oferita este de 1200 nits, similar unui televizor LCD pentru acasa, sau ecranul unui smartphone din gama superioara. Insa, raportat diagonalei de afisare foarte generoasa, luminozitatea atinsa poate fi coplesitoare, mai ales in conditii de vizionare in spatiu inchis, fara alte surse ambiante de lumina.

Articolul Cel mai mare televizor LG are 335 inch in diagonala si ecran microLED. Cat costa? apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare