Software

thumbs

One UI vine pe Windows: Samsung va aplica un "skin" proprietar si pe PC. UPDATE

27.10.2021, 19:29 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

UPDATE: Samsung a lansat un clip video, dar si cateva capturi de ecran in care demonstreaza One UI Book 4. Acest skin pare sa fie aplicat doar asupra aplicatiilor Samsung din Windows, nu asupra intregului sistem de operare:

One UI pe smartphone-urile si tabletele Samsung a dus la o experienta de utilizare mult mai placuta, datorita unui design imbunatatit, alaturi de animatii placute si o organizare mai buna a elementelor de pe ecran, cat si prin accesibilitate mai buna pentru utilizarea cu o singura mana. Samsung doreste sa faca acelasi lucru acum si pe Windows, anuntand One UI Book, versiunea de PC a interfetei sale proprietare.

La fel ca pe Android, Samsung doreste sa modifice interfata Windows cu One UI

Noua interfata a fost anuntata la Samsung Developers Conference 2021, unde compania a dezvaluit ca doreste o experienta de utilizare unitara pe toate dispozitivele sale, inclusiv pe laptop-uri. Astfel, One UI Book 4 va beneficia de design-ul rotunjit si de animatiile specifice Samsung pe PC-urile sale cu Windows, precum laptop-urile din gama Samsung Galaxy.

Astfel, trecerea de la o aplicatie de mobil la una de PC nu ar mai fi atat de diferita, in timp ce integrarea Windows prin aplicatia Your Phone ar fi mult mai coerenta.

Galerie foto 2 imagini

thumbs{2}


Primele modele de laptop-uri care vor primi One UI Book 4 vor fi Galaxy Book Pro 360, Galaxy Book Pro, Galaxy Book Flex 2, Galaxy Book si Galaxy Book Odyssey. Laptop-urile care vor fi lansate in viitor vor primi probabil noua interfata de Windows din fabrica.

Ce nu este clar insa este daca utilizatorii vor putea dezinstala sau dezactiva One UI Book si cum va afecta alte aspecte ale sistemului de operare. Windows 11 vine deja cu o interfata destul de rotunjita in comparatie cu Windows 10. In timp ce ferestrele si font-urile din Windows vor fi schimbate, nu stim daca si alte aspecte vor fi afectate, precum meniul de setari, de exemplu.

Ceea ce face Samsung acum seamana foarte mult cu programele de personalizare a interfetei Windows de la inceputul anilor 2000, cand diferite aplicatii puteau fi folosite pentru a schimba complet felul in care sistemul de operare Windows arata. Acestea au scazut in popularitate odata cu lansarea Windows Vista si Windows 7, care au venit cu interfata Aero UI, cu efecte de transparenta.

sursa: Android Authority

Articolul One UI vine pe Windows: Samsung va aplica un "skin" proprietar si pe PC. UPDATE apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare