Telefoane

thumbs

Motorola ar putea lansa primul telefon cu o camera de 200 megapixeli in 2022

25.11.2021, 11:14 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Au fost cateva zvonuri in urma cu doar cateva saptamani care sugerau ca noile smartphone-uri Galaxy S22 vor fi primele care vor adopta o camera foto cu rezolutie de 200 megapixeli, insa noile informatii neoficiale spun ca sistemul de camera al variantei Ultra de anul viitor nu va fi foarte diferit fata de cel din 2021. Se pare insa ca un alt producator va avea ocazia de a folosi acel senzor de 200 megapixeli, produs chiar de catre Samsung: Motorola.

Motorola va folosi un senzor Samsung de 200 megapixeli

Sunt cativa producatori de smartphone-uri care folosesc senzori de camere de la Samsung. Desigur, compania coreeana isi integreaza proprii senzori in telefoanele sale, in timp ce un parteneriat cu Xiaomi asigura producatorului chinez accesul la aceste camere. Motorola este o alta companie care beneficiaza de pe urma unui parteneriat cu Samsung, brandul american folosind chiar si procesoare Exynos pe anumite modele de smartphone-uri in trecut.

Conform Ice Universe, un leaker din China care pare sa stie intotdeauna noutatile despre Samsung inainte ca acestea sa devina publice, Motorola va fi prima companie care va beneficia de un smartphone cu camera de 200 megapixeli. Acesta va folosi senzorul ISOCELL HP1, care beneficiaza de pixeli cu dimensiunea de 0,64nm si care poate realiza fotografii la 50 megapixeli prin pixel binning, pentru pixeli de 1,28nm, sau la 12,5 megapixeli pentru pixeli de 2,56nm. Astfel, in functie de cum alege producatorul sa proceseze fotografiile, acestea ar putea oferi o performanta cu mult imbunatatita in lumina slaba.


200MP camera will be adopted by Moto first, then by Xiaomi in the second half of next year, and by 2023, Samsung will adopt 200MP.

— Ice universe (@UniverseIce) November 24, 2021


Alte capabilitati ale senzorului ar fi filmarea in rezolutie 8K fara un crop foarte mare, cat si inregistrarea in 4K la 120 cadre pe secunda. In teorie, rezolutia de 200 megapixeli ar trebui sa depaseasca capacitatea ochilor umani de a capta detalii.

Telefonul Motorola cu 200 megapixeli ar putea fi lansat in prima parte a anului 2022, urmand ca Xiaomi sa fie cea de-a doua companie cu un smartphone similar, in cea de-a doua parte a anului. Samsung nu va folosi senzori de acest gen in 2022, conform informatiilor din prezent, abia seria Galaxy S23 din 2023 urmand sa beneficieze de pe urma acestei tehnologii.

sursa: Phone Arena

Articolul Motorola ar putea lansa primul telefon cu o camera de 200 megapixeli in 2022 apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare