Software

thumbs

YouTube preia una dintre functiile YouTube Music cele mai solicitate de fani

14.01.2022, 17:55 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

YouTube testeaza o versiune imbunatatita a functie Downloads numita Smart Downloads, care asigura descarcarea automata pe telefon a clipurilor recomandate de aplicatie, spre a fi disponibile ulterior pentru vizionare indiferent de starea conexiunii la internet.

Cel mai probabil rezervata abonatilor YouTube Premium, noua functionalitate este testata docamdata cu un grup restrans de utilizatori din Europa, insa ar putea fi extinsa la nivel global in viitorul apropiat.

Parte din avantajele oferite abonatilor, Google ofera celor care au optat pentru serviciul YouTube Premium acces prioritar pentru testarea imbunatatirilor viitoare rezervate platformei, chiar daca acestea inca nu au fost anuntate oficial. Totusi, nu toate functiile experimentale sunt disponibile pentru testare, unele dintre acestea fiind activate la nivel de server doar pentru anumite regiuni geografice si grupuri de utilizatori.

thumbs

Semnalata de utilizatori ai aplicatiei YouTube pentru Android, functionalitatea Smart Downloads profita de momentele cu semnal stabil la reteaua Wi-Fi pentru a descarca in memoria locala a telefonului anumite clipuri video selectate de algoritmul platformei pentru afisare prioritara in feed-ul Explore. Numarul acestora este momentan limitat la 20, atingerea acestui prag depinzand si de aspecte precum viteza conexiunii la internet si spatiul de stocare disponibil pe telefon, evitand acapararea memoriei cu prea multe clipuri YouTube de care ai putea sa nu fi pana la urma interesat. Astfel, Smart Downloads functioneaza precum cache-ul folosit aplicatia Facebook pentru a asigura un flux neintrerupt de postari in feed-ul principal, cu diferenta ca in loc de poze si text avem clipuri video care pot ocupa semnificativ mai mult spatiu din memoria dispozitivului.

Continutul descarcat apare in tab-ul Library, alaturi de istoricul vizionarilor si playlist-urile salvate.

Articolul YouTube preia una dintre functiile YouTube Music cele mai solicitate de fani apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare