Accesorii

Noile televizoare LG OLED C2, G2 si Z2, sunt disponibile si in Romania

Noile televizoare LG OLED C2, G2 si Z2, sunt disponibile si in Romania

20.05.2022, 13:14 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Dupa ce au fost anuntate in cadrul CES 2022, noile modele de televizoare OLED de la LG au ajuns, in sfarsit, si in Romania. Acesta vin cu paneluri in dimensiuni care variaza intre 42 si 97", in functie de model, si sunt echipate cu cele mai noi tehnologii, atat pentru o redare cat mai buna a filmelor si serialelor, dar si pentru a asigura experiente de gaming de calitate.

Modelele care vor fi disponibile la debutul noii serii 2022 de OLED-uri de la LG in Romania fac parte din gamele C2, G2 si Z2. Fiecare vine cu propriile avantaje, insa, cu cat numele avanseaza in alfabet, si preturile, dar si performanta creste.

LG a lansat televizoare OLED cu dimensiuni intre 42 si 93″

Astfel, seria LG C2, considerata cumva in zona de medie spre inalta, vine cu tehnologia LG EVO EX, care asigura luminozitate mai inalta decat in trecut, pe modelele cu dimensiuni de peste 55", asigurand o performanta similara cu ceea ce oferea seria G1 in 2021. Noutatea in cadrul seriei LG C2 este introducerea unei noi dimensiuni: de 42". Aceasta este o versiune realizata special pentru a fi folosita drept monitor pentru gaming, atat pentru consolele de jocuri, cat si pentru PC. LG C2 este livrat in dimensiuni de 42, 48, 55, 65, 77 si 83".

Seria G2, sau "Gallery", este realizata special pentru a fi montata pe perete si este dedicata utilizatorilor exigenti, care isi doresc cele mai noi tehnologii din piata. G2 porneste de la dimensiuni de 55" si ofera variante de 65, 77, 83 si, cea mai mare dimensiune pentru un OLED de pana acum, 93". Televizoarele G2 folosesc un sistem de racire pe spatele panelului, care asigura o luminozitate si mai inalta, pentru un efect HDR mai pronuntat. In rest, acesta beneficiaza de toate avantajele seriei C2, inclusiv la capitolul gaming. De altfel, C2 si G2 beneficiaza de aceleasi procesoare proprietare LG Alpha 9 Gen 5, si de cate patru porturi HDMI 2.1 la 48 Gbps, fiind unele dintre putinele televizoare de pe piata care au mai mult de doua astfel de port-uri.

thumbs

In cele din urma, LG lanseaza in Romania si seria Z2, "Signature". Aceasta este cea mai avansata serie a companiei, oferind doar doua optiuni de display, de 77 si de 88", aceste paneluri oferind o rezolutie 8K, nu 4K, precum in cazul C2 si G2. Preturile pentru aceste modele sunt insa in afara posibilitatilor publicului larg. Cel mai ieftin LG Z2 porneste de a 15.000 euro.

Variantele "premium" primesc garantie extinsa

Toate aceste televizoare ruleaza insa noul WebOS 22, care promite fluiditate imbunatatita fata de versiunea precedenta, agregarea de continut de pe toate platformele utilizatorilor, cat si functii de gaming avansate, precum compatibilitate cu toate standardele importante din acest domeniu: VRR, NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync Premium sau ALLM. Exista acum posibilitatea de a realiza mai multe profiluri de utilzator pe televizoarele LG, cat si capabilitatea de a folosi Room to Room Share, care transmite semnalul de pe un televizor dintr-o camera pe un alt televizor LG din alta camera, direct prin Wi-Fi. Poti astfel sa te uiti la programe TV de pe cablu, avand cablul conectat la unul singur.

thumbs

Pentru seriile G2 si Z2, LG promite chiar si 5 ani de garantie extinsa pentru display-urile televizoarelor. Avand in vedere ca inca exista utilizatori care se sperie de panelurile OLED de frica burn-in, aceasta garantie extra ar trebui sa mai reduca din grija clientilor. Cu toate acestea, noile sisteme de racire ale panelurilor, tehnologiile noi folosite in productia acestora, si sistemele software de protectie a panelurilor integrate in software-ul LG ar trebui sa reduca la minimum riscul de burn-in pe toate modelele.

Articolul Noile televizoare LG OLED C2, G2 si Z2, sunt disponibile si in Romania apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare