Telefoane

Nokia a provocat interzicerea telefoanelor Oppo si OnePlus in Germania. In curand ar putea fi...

Nokia a provocat interzicerea telefoanelor Oppo si OnePlus in Germania. In curand ar putea fi interzise in tot spatiul UE

09.08.2022, 14:08 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Telefoanele vandute de Oppo si OnePlus au fost retrase de la vanzare in Germania si ar putea fi interzise si in alte tari din Europa. Motivul este un proces intentat de Nokia, care acuza producatorul chinez de smartphone-uri de utilizarea unor tehnologii brevetate fara licenta. Deja un tribunal din Mannheim a oferit un verdict in favoarea Nokia, iar acum, compania finlandeza incearca sa obtina sentinte similare in Franta, Finlanda, Suedia, Spania, Marea Britanie si Tarile de Jos.

Oppo spune ca Nokia cere prea mult pentru licentierea brevetelor

Conflictul dintre Nokia si Oppo dureaza de cativa ani deja si are legatura cu tehnologiile 4G pentru care compania finlandeza detine mai multe brevete care acopera tehnologii din telefoanele Oppo. Decizia din Mannheim a fost data in cursul lunii iulie, iar incepand cu 5 august, Oppo si OnePlus nu mai au voie sa vanda smartphone-uri in Germania. De altfel, companiile spun ca nu se vor retrage din Germania, pastrand la vanzare dispozitive care nu sunt acoperite de aceste brevete, precum casti. Utilizatorii de dispozitive Oppo din Germania nu vor fi insa afectati.

Motivul pentru care Oppo refuza sa plateasca pentru brevetele respective este faptul ca Nokia cere pentru reinnoirea contractului prea multi bani. Conform WinFuture, Nokia ar fi cerut 2,5 euro pentru fiecare smartphone vandut, iar acest contract ar trebui sa fie unul international, care sa acopere intregul portofoliu de smartphone-uri al companiei.

Nokia nu se opreste insa doar la Oppo si OnePlus. Celelalte procese din alte tari cheama in instanta si alte companii din portofoliul BBK Electronics, precum Realme si Vivo. In cazul in care tribunalul din Franta va ajunge la o concluzie similara cu cea a tribunalului din Germania, Nokia ar putea bloca toate vanzarile de smartphone-uri BBK din toate tarile din UE pana cand acestea vor accepta sa plateasca licentele pentru utilizarea brevetelor.

Recent, si telefoanele Nokia s-au confruntat cu o situatie similara, acestea fiind scoase de la vanzare in Germania, unde o companie numita VoiceAgeEVS LLC a acuzat HMD Global, compania care licentiaza brandul pentru utilizarea in dezvoltarea de smartphone-uri, ca incalca brevete referitoare la tehnologia VoLTE.

sursa: Android Police

Articolul Nokia a provocat interzicerea telefoanelor Oppo si OnePlus in Germania. In curand ar putea fi interzise in tot spatiul UE apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare