Camere digitale

DJI anunta Osmo Action 3, un concurent mai ieftin pentru GoPro Hero 11

DJI anunta Osmo Action 3, un concurent mai ieftin pentru GoPro Hero 11

15.09.2022, 13:49 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In aceeasi zi cu GoPro, DJI a anuntat concurentul sau direct, modelul Osmo Action 3. In timp ce versiunea Action 2 mergea intr-o directie modulara, similara cu cea a camerelor Insta360 One, noul Action 3 vine cu un design similar cu cel al originalului Action, inspirat mai degraba de GoPro. Avem astfel o camera de actiune cu doua ecrane, unul pe fata si unul pe spate, cu un obiectiv mare pe partea din fata, incadrat insa intr-un cerc, nu intr-un patrat, pentru a se diferentia putin de camerele brand-ului american.

Osmo Action 3 de la DJI aduce cateva avantaje fata de noul GoPro

DJI Osmo Action 3 se lauda cu specificatii chiar mai inalte decat GoPro Hero 11 Black, din anumite puncte de vedere. De exemplu, senzorul asu de 1/1.7" este mai mare decat cel de 1/1.9". Totusi, modurile de filmare sunt ceva mai modeste. Avem limita la 4K 120 FPS pe format 16:9 si 4K 60 FPS pe format 4:3, cat si 1080p la 240 FPS. Sistemul de stabilizare RockSteady 3.0 functioneaza insa chiar si la rezolutie maxima, insa modul HorizonSteady, care tine orizontul tot timpul drept, scade rezolutia la maximum 2.7K la 60 FPS. Avantajul in acest mod este ca poti roti camera la 360 de grade in jurul axului orizontal si imaginea ramane dreapta.

Se pare ca DJI incearca sa pluseze pe aceste functii de stabilizare, intrucat exista si un mod numit Horizon Balancing, care functioneaza la 4K 60 FPS si tine orizontul neinclinat pana la o rotire de 45 de grade.

Galerie foto 3 imagini

thumbsthumbs{3}


Singurul lucru "mostenit" de la Action 2 este montura magnetica, cu doua cleme pentru siguranta. Design-ul a fost putin imbunatatit, pentru a nu se desprinde la fel de usor, iar camera vine in pachet cu o husa externa, care permite atasarea monturilor atat in partea de jos, cat si pe laterala, pentru realizarea de clipuri video in mod portret.

Un upgrade fata de Action 1 este integrarea unui touchscreen pe partea din fata, anterior, acest ecran de 1,4" fiind doar pentru preview, nu si unul interactiv. Ecranul de pe spate este acum mai mare, la 2,25". Autonomia ar trebui sa fie de maximum 160 minute de inregistrare in modul 1080p, dar in 4K si cu alte functii acesta va scadea. DJI spune ca in 4K 60 camera nu se va supraincalzi, putand filma in limitele bateriei.

{4}

Pretul este semnificativ mai mic

La fel ca noul GoPro, si DJI Action 3 este livrat cu o baterie cu rezistenta la temperaturi extreme (-20 - 45 grade Celsius), iar bateria este cu incarcare rapida, putand fi alimentata de la 0 la 80% in 18 minute. Restul de 20% dureaza 32 minute. Un upgrade fata de GoPro este insa rezistenta la apa de pana la 16 metri fara carcasa suplimentara, potrivita pentru scufundari. Iar ecranele hidrofobe pot fi operate cu degetele umede.

{5}

Pachetul standard include camera, husa externa, baterie, o montura adeziva si un suport magnetic, alaturi de un surub si un cablu de incarcare. Exista si un Adventure Combo cu trei baterii, un selfie stick, incarcator si doua seturi de monturi magnetice cu surub. Preturile sunt de 360 de euro, respectiv 460 de euro pentru pachetul mai bine dotat. Preturile sunt semnificativ mai mici decat cele ale seriei GoPro Hero 11.

sursa: GSM Arena

Articolul DJI anunta Osmo Action 3, un concurent mai ieftin pentru GoPro Hero 11 apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare