Telefoane

OnePlus 10 Pro, actualizat la Android 13 inaintea Galaxy S22

OnePlus 10 Pro, actualizat la Android 13 inaintea Galaxy S22

22.09.2022, 12:35 By thumbs

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Nu este tocmai o surpriza, intrucat telefoanele Oppo au inceput deja sa primeasca actualizarea finala la Android 13, insa si OnePlus 10 Pro este acum un telefon actualizat oficial la cea mai noua versiune a sistemului de operare. OnePlus a lansat OxygenOS 13 pe flagship-ul sau din 2022, iar la baza acesta ar trebui sa aiba multe in comun cu ColorOS 13 de la Oppo la baza, doar interfata fiind diferita in design. Astfel, OnePlus 10 Pro face trecerea la Android 13 inaintea flagship-urilor Samsung din gama S22.

Momentan, doar utilizatorii care au participat la sesiunea de testare beta pe OnePlus 10 Pro pot face actualizarea la OxygenOS 13 rapid, insa update-ul este programat sa fie lansat rapid si catre restul de utilizatori. Desigur, ca orice lansare de update pentru Android, aceasta va veni treptat catre dispozitive, pentru a nu aglomera serverele, deci ar putea dura chiar si cateva saptamani pana cand majoritatea utilizatorilor primesc notificarea pentru actualizare.

OnePlus a publicat si o lista de schimbari si imbunatatiri intre aceasta versiune si vechiul OxygenOS 12. Categoriile importante unde au fost aduse modificari sunt Aquamorphic Design, numele interfetei de la OnePlus, eficienta in utilizare, personalizare, securitate, performanta si gaming.

Ce aduce OxygenOS 13 pe OnePlus 10 Pro
Aquamorphic Design

Adauga culori tematice Aquamorphic Design pentru un confort vizual sporit.
Aplica filozofia Aquamorphic Design animatiilor pentru a le face naturale si vii.
Adauga un widget de ceas mondial pe ecranul de pornire pentru a afisa ora in diferite fusuri orare.
Actualizari la Quantum Animation Engine 4.0, cu o noua functie de recunoastere a comportamentului, care recunoaste gesturile complexe si ofera interactiuni optimizate.
Aplica miscari fizice din lumea reala animatiilor pentru a le face sa para mai naturale si mai intuitive.
Optimizeaza fonturile pentru o mai buna lizibilitate.
Imbogateste si optimizeaza ilustratiile pentru caracteristici prin incorporarea elementelor multiculturale si incluzive.

Eficienta

Adauga Meeting Assistant pentru a imbunatati conexiunea la intalnire si introduce o optiune pentru a face notificarile mai subtile si mai putin distrage.
Adauga foldere mari pe ecranul de pornire. Acum puteti deschide o aplicatie intr-un dosar marit cu o singura atingere si puteti intoarce paginile din dosar cu o glisare.
Adauga controlul redarii media si optimizeaza experienta Setari rapide.
Adauga mai multe instrumente de marcare pentru editarea capturii de ecran.
Adauga caseta de instrumente Sidebar. Puteti deschide o fereastra plutitoare in interiorul aplicatiilor pentru o functionare lina.
Optimizeaza raftul. Daca glisati in jos pe ecranul de pornire, se va afisa Raft in mod implicit. Puteti cauta continut online si pe dispozitivul dvs.
Interconectare fara intreruperi
Optimizeaza conectivitatea castilor pentru a oferi o experienta mai simpla.

Personalizare

Optimizeaza Bitmoji pentru a oferi mai multe animatii Always-On Display.
Optimizeaza Insight Always-On Display, cu setari mai personalizate Always-On Display disponibile.
Optimizeaza afisarea permanenta a panzei, cu mai multe instrumente de desen si culori de linii disponibile.

Securitate si confidentialitate

Adauga o functie de pixelare automata pentru capturile de ecran prin chat. Sistemul poate identifica si pixela automat imaginile de profil si afisa numele intr-o captura de ecran de chat pentru a va proteja confidentialitatea.
Adauga stergerea regulata a datelor din clipboard pentru protectia vietii private.
Optimizeaza seiful privat. Standardul de criptare avansat (AES) este utilizat pentru a cripta toate fisierele pentru o securitate sporita a fisierelor private.

Sanatate si bunastare digitala

Adauga Kid Space, oferind limita de timp pe ecran, mementouri de lumina ambientala si functii de afisare pentru protectia ochilor.

Optimizarea performantei

Adauga Dynamic Computing Engine pentru a imbunatati viteza sistemului, stabilitatea, durata de viata a bateriei si experienta aplicatiei.
Optimizeaza efectele Dolby Sound cu o perceptie imbunatatita a campului sonor spatial si o sursa de sunet mai precisa.

Experienta de joc

Actualizari la HyperBoost GPA 4.0 pentru a stabiliza rata de cadre si pentru a echilibra performanta si consumul de energie in scenarii cheie.

(lista de schimbari tradusa cu Google Translate)

sursa: Phone Arena

Articolul OnePlus 10 Pro, actualizat la Android 13 inaintea Galaxy S22 apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare