Telefoane

Bullitt Group si MediaTek colaboreaza pentru lansarea primului smartphone de pe care poti trimite...

Bullitt Group si MediaTek colaboreaza pentru lansarea primului smartphone de pe care poti trimite mesaje text prin satelit

29.11.2022, 19:22 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Aparand ca un raspuns inevitabil la initiativa prin care Apple si Samsung ofera posibilitatea alertarii serviciilor de urgenta folosind mesaje text preluate prin satelit, Bullitt Group si MediaTek vin sa ofere aceasta functionalitate si pentru mesaje SMS trimise prietenilor sau familiei.

Spre exemplu, in afara de alertarea serviciilor de urgenta cu privire la o situatie de risc imediat pentru siguranta/sanatatea ta, te vei putea folosi de conectivitate prin satelit si pentru a comunica prietenilor sau familiei ca esti/nu esti in siguranta, chiar si atunci cand te afli intr-o zona fara acoperire la niciuna dintre retelele terestre de telefonie mobila. Totusi, vei avea nevoie de vizibilitate cat mai neobturata catre cer, ideal, in conditii de cer senin.

Spre deosebire de functia SOS via Satellite, sistemul propus de Bullit permite inclusiv interconectarea de la satelit la o retea conventionala de telefonie mobila, incat mesajele preluate de la telefoanele mobile sa poata fi retransmise cat mai rapid posibil, fara a aglomera resursele limitate disponibile la nivelul infrastructurii de comunicatii prin satelit.

Bullitt si MediaTek au lucrat impreuna in ultimele 18 luni pentru a permite echiparea urmatoarei generatii de smartphone-uri 5G proiectate de Bullitt cu tehnologia comunicatiilor directe prin satelit. Bullitt este primul care foloseste chipsetul MediaTek 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network). Software-ul proprietar si componentele de servicii au fost, de asemenea, dezvoltate in paralel pentru a furniza serviciul de mesagerie prin satelit OTT.

Software-ul dispozitivului este inteligent si comuta la legatura prin satelit numai atunci cand nu este disponibila nicio conexiune celulara sau Wi-Fi. Serviciul se integreaza cu contactele existente ale utilizatorului. Timpul de conectare initiala la satelit si de trimitere a unui mesaj este de aproximativ 10 secunde.

Richard Wharton, co-fondator al Bullitt Group, a explicat: "Bullitt proiecteaza si produce telefoane mobile sub licente Cat (Caterpillar Inc) si Motorola. De-a lungul a 13 ani am dezvoltat o intelegere profunda a clientilor nostri care, datorita naturii stilului de viata sau a muncii lor, se gasesc adesea in aer liber si frecvent in zone cu acoperire celulara slaba. La nivel global, utilizatorii de telefoane mobile pierd semnalul pentru zeci de miliarde de ore in fiecare an. Pierderea semnalului este ceva ce am experimentat cu totii la un moment dat. In functie de situatie, asta poate insemna neplaceri, frustrare, anxietate, pierderea productivitatii sau chiar pierderea vietii".

"Stim de mult timp ca raspunsul a fost satelitul, dar o integrare "invizibila" si perfecta intr-un smartphone creeaza provocari tehnice enorme. MediaTek si Bullitt impartasesc un spirit de pionierat si o istorie de inovatie, asa ca acum, la aproape doi ani de la inceputul relatiei noastre, suntem impreuna in fruntea unei noi ere in telecomunicatii si a celui mai rapid si simplu mod pentru partenerii nostri de a oferi experiente fara griji clientilor lor".

Potrivit Bullitt, primele telefoane cu serviciu prin satelit bidirectional (si serviciul prin satelit in sine) vor fi disponibile in primele trei luni ale anului 2023. Vor veni cu un an gratuit de mesagerie de urgenta. Tariful solicitat ulterior nu este cunoscut, momentan.

Articolul Bullitt Group si MediaTek colaboreaza pentru lansarea primului smartphone de pe care poti trimite mesaje text prin satelit apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare