Software

Coinbase acuza Apple ca a incercat sa taxeze cu 30% transferurile de NFT-uri realizate cu aplicatia...

Coinbase acuza Apple ca a incercat sa taxeze cu 30% transferurile de NFT-uri realizate cu aplicatia Wallet

02.12.2022, 18:09 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

La fel ca alte mari exchange-uri de criptomonede, Coinbase ofera utilizatorilor propria aplicatie de tip portofel electronic, prin care acestia isi pot administra fondurile detinute si realiza tranzactii blockchain.

Problemele au aparut dupa ce compania a adaugat in aplicatia sa Coinbase Wallet o functie numitaNFT transfer to go, Apple blocand publicarea celei mai noi versiuni a aplicatiei in catalogul AppStore. Solicitati pentru clarificari, reprezentantii Apple au raspuns etichetand noua functie drept un sistem de plati in-app, cerand acordarea unui comision de 30% pe transferurile de NFT-uri realizate in acest mod.

Respingand solicitarea Apple, Coinbase sustine ca o astfel de taxa este nejustificata si oricum, imposibil de aplicat, sistemul de plati Apple nefiind compatibil cu tranzactiile in criptomonede.

In timp ce unele exchange-uri NFT accepta si folosirea mijloacelor de plata bancare, cum ar fi dolarul american, taxele despre care vorbeste Coinbase sunt o chestiune complet diferita. Pe blockchain-uri precum Ethereum, pe care multe proiecte NFT le folosesc, orice tranzactie este intr-adevar taxata, castigurile venind sa recompenseze "minerii" care ofera resurse de procesare pentru validarea tranzactiei respective. Taxele sunt colectate in criptomonede, cum ar fi ETH, iar aceeasi regula se aplica chiar daca trimiti cuiva un NFT gratuit. Important de stiut, nicio parte din taxa asociata folosirii retelei blockchain nu ajunge la Coinbase, sau destinatarului care primeste respectivul token NFT. Altfel spus, este dificil pentru Apple sa justifice etichetarea functiei NFT transfer to go drept un sistem de plati in-app.

De altfel, Apple a actualizat recent regulile App Store, introducand un paragraf care reglementeaza in mod expres tranzactiile NFT:

Aplicatiile pot folosi achizitii in-app pentru a vinde servicii legate de token-uri nefungibile (NFT), cum ar fi crearea, listarea si transferul. Aplicatiile pot permite utilizatorilor sa-si vada propriile NFT-uri, cu conditia ca detinerea acestora sa nu deblocheze functii sau functionalitati in cadrul aplicatiei. Aplicatiile pot permite utilizatorilor sa rasfoiasca colectiile NFT detinute de altii, cu conditia ca aplicatiile sa nu includa butoane, linkuri externe sau actiuni care directioneaza clientii catre mecanisme de cumparare, altele decat achizitia in aplicatie.

Astfel, este dificil pentru Apple sa justifice etichetarea functiei NFT transfer to go drept un sistem de plati in-app, atat timp cat niciuna dintre regulile deja trasate nu este incalcata.

Oficialii Coinbase se arata increzatori ca blocarea aplicatiei Coinbase Wallet este doar rezultatul unei evaluari gresite din partea Apple. Cu toate acestea, discutiile sunt oarecum tensionate dupa ce un "verdict" similar a fost dat si aplicatiei Twitter, CEO-ul Elon Musk acuzand Apple de transformarea AppStore intr-un monopol.

Articolul Coinbase acuza Apple ca a incercat sa taxeze cu 30% transferurile de NFT-uri realizate cu aplicatia Wallet apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare