Telefoane

Meta va scana utilizatorii Facebook Dating folosind tehnologii AI de recunoastere faciala

Meta va scana utilizatorii Facebook Dating folosind tehnologii AI de recunoastere faciala

06.12.2022, 18:06 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Constrans de autoritatile europene, Facebook anunta in urma cu doar un an ca nu va mai scana pozele si clipurile utilizatorilor folosind recunoastere faciala. Acum, aceleasi autoritati motiveaza reintroducerea acelorasi tehnologii intr-o versiune asistata de inteligenta artificiala.

Dupa ce promitea anul trecut ca va sterge datele biometrice a peste 1 miliard de utilizatori, totodata renuntand la folosirea tehnologiilor de recunoastere faciala in cadrul retelei de socializare, Meta revine acum la ganduri mai "profitabile", anuntand ca va scana fetele amatorilor de intalniri romantice intermediate prin serviciul Facebook Dating folosind un nou sistem asistat de inteligenta artificiala. Totul pentru un scop banal: validarea varstei trecuta la inregistrarea contului de utilizator.

Sub formula initiala, pentru a accesa Facebook Dating nu trebuia sa-ti faci un cont separat, sa treci prin verificari amanuntite, nici macar sa instalezi o noua aplicatie pe telefon. Totul se petrece pe site-ul Facebook sau in aplicatia pe care o ai deja. Cele doua profiluri sunt insa separate prin continutul care este disponibil fiecaruia. Facebook spune ca nu te poti "trezi" cu un profil de Dating, deci va trebui sa iti faci unul manual. Poti alege ce fotografii sa apara pe cel pentru Dating, poti alege ce informatii despre tine sa apara public si daca sa integrezi din Facebook interesele tale precum evenimentele la care mergi sau grupurile din care faci parte. De altfel, exista chiar si functii dedicate prin care poti intalni persoane care merg la aceleasi evenimente sau fac parte din aceleasi grupuri ca tine.

Problema este ca prin aceasta abordare relaxata, conturile Facebook Dating au trecut prin aceleasi "gauri din gard" ca si restul conturilor de Facebook, lunga lista de conturi duplicat, sau inregistrate pentru SPAM, primind o extensie cu conturi folosite de utilizatorii minori aflati in cautare de "experiente noi". In scandalul inevitabil ce a urmat, administratorul Meta a fost acuza de neglijarea utilizatorilor minori prin omiterea unui sistem eficient de validare a eligibilitatii pe criteriu de varsta, conturile de dating putand fi inregistrate doar pe baza varstei declarata in mod voluntar.

Incercand sa corecteze aceasta scapare, Meta recurge tocmai la tehnologiile invazive de recunoastere faciala la care a fost constransa sa renunte anul trecut, folosite insa la scara redusa.

Potrivit Meta, nu oricine dispune de mijloacele necesare pentru incarcarea unei copii obtinuta dupa Cartea de Identitate, scanarea faciale reprezentand o alternativa convenabila. Pentru a evita cat mai mult suspiciunile, Meta apeleaza la serviciile partenerului Yoti.

Vestea buna este ca varsta solicitantilor de conturi Facebook Dating va putea fi verificata cu acuratete de 98%. Vestea mai putin buna este ca semnaturile faciale astfel obtinute ajung la o terta companie din SUA, care va procesa aceste date fara ca eventuale abuzuri sa fie direct imputabile clientului Meta.

Articolul Meta va scana utilizatorii Facebook Dating folosind tehnologii AI de recunoastere faciala apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare