Software

Twitter prmite din nou afisarea cronologica a postarilor in feed

Twitter prmite din nou afisarea cronologica a postarilor in feed

07.02.2023, 18:45 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Raspunzand criticilor primite din partea utilizatorilor, Twitter va permite din nou selectarea feed-ului preferat de continut, pe Android si iOS.

La fel ca pe TikTok, postarile din timeline-ul Twitter au fost comutate pentru afisare in functie de prioritatea stabilita de algoritmii platformei, favorizand maximizarea implicarii utilizatorii prin servirea acelui tip de postari de care atrag cel mai mult interes, inclusiv prin amplificarea tendintelor de viralizare. Totul pentru ca platforma administrata de Elon Musk sa-si aduca veniturile realizate cat mai aproape de potentialul maxim. Iar pentru a nu pierde complet contactul cu realitatea, utilizatorii trebuiau sa selecteze feed-ul conologic la fiecare pornire a aplicatiei, mutat intr-un tab separat.

Sub noua abordare axata pe profit, Twitter urma sa favorizeze postarile distribuite de abonatii Twitter Blue, postari sponsorizate si alte tweet-uri devenite virale, bun promptitudinea si acuratetea informatiilor trecand pe plan secund.


This is live for Android and iOS!

Update to the latest version of the app so that "For you" and "Following" will default to whichever tab you had open last. https://t.co/GB1TxWJoOm

- Twitter Support (@TwitterSupport) February 6, 2023


Oficial, administratorii Twitter spuneau ca folosirea implicita a sugestiilor algoritmice in loc simpla afisare cronologica a celor mai recente tweet-uri are drept scop un mai bun control asupra dezinformarilor, asigurand ca tweet-urile noi devin vizibile doar dupa de primesc "unda verde" din partea filtrelor automate ale platformei. Practic, Twitter a trecut la un mod de afisare pe doua tab-uri, directionand utilizatorii catre versiunea "optimizata" a feed-ului.

Indiferent de conturile pe care le urmaresti, noul tab "For you" poate insera si alte postari auto-selectate pe baza preferintelor tale de continut, reteta imprumutata de la platforma TikTok avand scopul de a te captiva cat mai mult cu postari mai mult sau mai putin relevante. Cu cat mai mult timp petreci pe Twitter, cu atat mai bine vor arata veniturile generate din publicitate si statisticile de activitate prezentate actionarilor.

Revenind la ganduri mai bune, Twitter introduce optiunea de memorare a ultimei optiuni selectate, insemnand ca alegerea intre tab-ul For You si Following cu afisare cronologica va trebui facuta doar o singura data. Desi, administratorii platformei nu ofera o descriere prea amanuntita pentru modul in care functioneaza cele doua liste de continut, utilizatorii bine informati au macar optiunea de a alege canalul de informare preferat.

Articolul Twitter prmite din nou afisarea cronologica a postarilor in feed apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare