Software

Microsoft lanseaza Bing si Edge cu ChatGPT integrat, devansand Google in acest domeniu

Microsoft lanseaza Bing si Edge cu ChatGPT integrat, devansand Google in acest domeniu

08.02.2023, 11:53 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Google este motorul de cautare dominant de peste 20 de ani deja, dar noi tehnologii precum modelele lingvistice pe baza de AI ar putea sa aduca schimbari majore pe aceasta piata. Microsoft, companie care a investit sume mari in OpenAI, tocmai a lansat o versiune a motorului sau de cautare Bing, echipata cu un model lingvistic inca nelansat, practic urmatoarea versiune majora de ChatGPT. Lansarea a venit in aceeasi zi in care Google a anuntat Bard, concurentul direct pentru aceasta functie.

Utilizatorii vor putea realiza cautari in limbaj natural pe Bing
Concurenta in zona motoarelor de cautare abia acum pare ca incepe din nou, dupa ce Microsoft a facut publica versiunea de Bing cu un nou ChatGPT integrat (numit Prometheus Model). Se pare insa ca este o lansare progresiva, fiind deja infiintata o lista de asteptare. Alaturi de noul Bing, compania ofera si o noua versiune a browser-ului Edge care integreaza functii de asistent cu AI.

Conform Microsoft, noul motor de cautare cu AI permite o interactiune conversationala. Poti pune o intrebare in casuta de cautare si primesti un raspuns, intr-un limbaj natural. Dar nu doar raspunsurile la intrebari pot fi oferite de catre AI. Asemeni ChatGPT, motorul de cautare Bing te poate ajuta sa iti stabilesti o lista de cumparaturi pentru o anumita reteta culinara, te poate ajuta sa iti planifici un itinerariu pentru o calatorie si poate chiar sa scrie versuri pe o anumita tema data. Avantajul fata de ChatGPT-ul din prezent este faptul ca include multe imbunatatiri, dar aceasta versiune este si conectata la internet si poate oferi link-uri relevante cautarii, si poate extrage informatii de pe internet.

Pentru acces la noul Bing, te poti inscrie pe lista de asteptare, pe baza contului Microsoft pe care il folosesti pentru autentificare in Windows. De asemenea, poti testa motorul de cautare cu intrebari prestabilite, pentru a vedea tipul de raspunsuri pe care le poate oferi la intrebarile uzuale.

Browser-ul Edge te va ajuta sa compui texte sau sa extragi rapid rezumate ale paginilor web
Cat despre noul Edge, acesta va integra in sidebar noi functii AI precum "chat" si "compose". Chat va putea sa citeasca pagina pe care esti si sa realizeze un rezumat, in timp ce Compose va permite redactarea de texte noi, pe baza criteriilor stabilite de utilizator. Astfel, vei putea scrie mai rapid e-mail-uri, postari pe social media sau alte tipuri de texte.

Microsoft nu se asteapta ca solutia sa de motor de cautare cu AI sa fie perfecta de la inceput, fiind mai degraba o versiune timpurie a ceea ce ar putea deveni adevaratul viitor al cautarilor online si asistentilor virtuali. Trebuie insa luata in considerare si remunerarea surselor de informatii pe care acest AI le va folosi. Daca utilizatorii motoarelor de cautare vor primi informatia direct, fara sa acceseze site-uri si implicit fara sa creeze venituri pentru site-urile respective, viitorul acestora ar putea fi in pericol.

sursa: The Verge

Articolul Microsoft lanseaza Bing si Edge cu ChatGPT integrat, devansand Google in acest domeniu apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare