Camere digitale

Netflix blocheaza account sharing in patru tari. Inevitabil, regulamentul se va extinde, in curand,...

Netflix blocheaza account sharing in patru tari. Inevitabil, regulamentul se va extinde, in curand, si in Romania

09.02.2023, 11:12 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Netflix trimite niste mesaje destul de confuze in ultima perioada. Pe de-o parte, conducerea companiei promite investitorilor ca va face ceva in privinta fenomenului de account sharing. Pe de alta, in comunicarile oficiale catre clienti spune ca aceste schimbari nu vor fi aplicate la nivel international, ci doar in anumite regiuni. De altfel, doar in urma cu cateva zile, compania a spus ca a publicat "din greseala" noul regulament care sugerea ca blocarea sharing-ului este aproape. Acum, la alte cateva zile, aceste reguli devin "oficiale", fiind extinse catre patru noi tari. Desi inca nu se aplica in Romania, iata ce ne asteapta si pe noi in viitorul apropiat.

Netflix va taxa separat utilizatorii "in plus"
Pe site-ul oficial Netflix, compania a publicat un articol care explica modificarile in regulamentul de utilizare, referitor la utilizarea unui cont pentru mai multi utilizatori. Tarile vizate sunt Canada, Noua Zeelanda, Portugalia si Spania, care se alatura tarilor din America Latina, care aveau deja acest regulament aplicat de ceva vreme, deja.

Utilizatorii care folosesc un singur cont de Netflix vor trebui sa locuiasca intr-o singura gospodarie. Contul va fi asociat unei case principale, iar doar acolo contul va fi disponibil pentru redare. Vei putea folosi contul pe acelasi numar de dispozitive simultan ca pana acum, adica unul pentru Basic, doua pentru HD si patru pentru premium, dar toate conturile vor putea gazdui maximum cinci profiluri de utilizatori.

Cei care se regasesc in situatia de a fi blocati pentru ca nu locuiesc in aceeasi casa cu proprietarul contului, vor putea sa isi exporte profilul personal, cu istoricul si preferintele proprii catre un cont nou, care poate fi inscris cu o adresa de e-mail proprie.

Pentru dispozitivele mobile si calatorii, exista posibilitatea de a te autentifica pe noi ecrane. Dar pe mobil trebuie sa accesezi reteaua Wi-Fi originala macar o data pe luna, iar pentru televizoare de la hoteluri, de exemplu, autentificarea expira dupa 7 zile.

Exista si o optiune de a adauga o persoana care nu locuieste in gospodaria originala contra-cost pe cont. Taxele sunt insa destul de mari: 4 euro in Portugalia si 6 euro in Spania, lunar, pentru a oferi acces la cont altcuiva pe dispozitive din afara gospodariei. Poti adauga mai multi astfel de utilizatori, dar taxa este per profil.

Compania spune ca cei care nu platesc ii afecteaza posibilitatea de a investi in noi filme
Netflix justifica aceste schimbari prin faptul ca 100 de milioane de gospodarii folosesc account sharing in toata lumea, iar acest lucru are un impact asupra veniturilor sale. Astfel, compania spune ca abilitatea sa de a investi in seriale si filme noi este limitata in prezent. Adevarul este insa ca in ultima perioada Netflix si-a revenit dupa prima scadere din istorie si se afla din nou pe un trend ascendent in numarul de abonati.

Articolul Netflix blocheaza account sharing in patru tari. Inevitabil, regulamentul se va extinde, in curand, si in Romania apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare