×

Laptop

Apple planuieste sa dubleze pretul tabletelor iPad Pro odata cu trecerea la paneluri OLED

Apple planuieste sa dubleze pretul tabletelor iPad Pro odata cu trecerea la paneluri OLED

10.03.2023, 13:35 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Zvonurile despre o noua serie de tablete iPad Pro cu ecrane OLED si procesor M3 la bord au inceput sa apara de cateva luni deja, insa nimeni nu a luat in considerare pana acum ca aceste upgrade-uri de hardware ar putea veni cu cresteri de pret. De fiecare data cand Apple a introdus noi tehnologii, si preturile au crescut pentru a reflecta diferenta fata de generatiile precedente. Se pare insa ca pentru tabletele iPad Pro, acest salt va fi mai mare decat ne-am fi asteptat, preturile urmand a fi aproape dublate.

iPad Pro de 11″ ar putea porni de la 1.500 dolari, mai mult decat un MacBook Pro de 13″
Conform The Elec, publicatie coreeana care ofera periodic informatii de la "insiders" din industrie despre Apple, Samsung si alte companii, Apple ar urma sa lanseze anul viitor niste tablete extrem de scumpe. Cat de scumpe? Aproape la fel de scumpe precum laptop-urile lor din gama MacBook Pro, echipate cu procesoare de top, M2 Pro si M2 Max.

The Elec spune ca iPad Pro va fi livrat in dimensiuni similare cu cele din prezent, cu ecrane de 11, respectiv 13", acum cu paneluri OLED de calitate inalta. Daca in prezent un iPad Pro de 11" in varianta de baza cu panel LCD costa 800 de dolari, de anul viitor, modelul cu OLED si procesor M3 ar putea porni de la 1.500 de dolari. Nu este clar ce optiuni de stocare vor fi disponibile, insa acela ar fi doar modelul de baza. In prezent, iPad Pro porneste de la 128 GB stocare.

In cazul modelului iPad Pro cu ecran de 13", noua tableta cu ecran OLED ar putea porni de la un pret de 1.800 de dolari americani. Iar aceste preturi sunt cele de baza, fara accesorii precum o tastatura sau stylus incluse. De altfel, tastatura Magic Keyboard pentru aceste produse costa 300, respectiv 350 de dolari in prezent.

Un MacBook Pro de 14″ ar fi o alegere mai buna si mai performanta
In comparatie, un model MacBook Pro de 14" cu procesor M2 Pro, 16 GB RAM si 512 GB stocare interna porneste de la 1.999 dolari. Acest model integreaza un ecran de 14" pe panel Mini-LED la 120 Hz si promite autonomie de peste 10 ore. Ce nu ofera insa MacBook-ul este un ecran tactil, iar pe asta se bazeaza Apple ca este atractia principala pentru tabletele sale Pro: profesionisti din domeniul creatiei digitale care au nevoie de un dispozitiv performant cu ecran foarte bun pentru desen si design.

Ramane de vazut daca acesti profesionisti vor fi dispusi sa plateasca dublu pentru un upgrade de ecran si un procesor mai puternic. Procesorul ar putea fi insa un upgrade in mare parte nenecesar, intrucat tabletele iPad Pro din prezent cu M1 si M2 nici macar nu pot fi impinse la intreaga lor capacitate, de vina fiind sistemul de operare iPadOS, care este prea limitat in alocarea de resurse pe aceste dispozitive.

sursa: The Elec

Articolul Apple planuieste sa dubleze pretul tabletelor iPad Pro odata cu trecerea la paneluri OLED apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare