Telefoane

Modelele iPhone 15 vor fi mai scumpe. Apple va oferi ecrane cu cea mai subtire rama din piata

Modelele iPhone 15 vor fi mai scumpe. Apple va oferi ecrane cu cea mai subtire rama din piata

18.03.2023, 12:22 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Seria de smartphone-uri iPhone 14 a venit cu o veste proasta pentru fanii Apple din afara SUA: telefoanele au primit o scumpire semnificativa fata de generatia iPhone 13. Se pare insa ca ne pregatim de inca o scumpire, cu ocazia iPhone 15, care va "lovi" de data aceasta si tara de origine a producatorului. Aceasta ar fi prima scumpire in SUA de la lansarea iPhone X din 2017.

Apple va justifica pretul mare al seriei iPhone 15 cu upgrade-uri de hardware

Modelele iPhone din SUA pornesc in prezent de la 799 dolari americani, pentru iPhone 14 "de baza" si de la 1.099 dolari pentru iPhone 14 Pro Max. Intre fiecare model in parte exista o treapta de 100 de dolari, iar aceasta diferenta pare ca va fi pastrata si dupa scumpire. Singura diferenta este insa faptul ca iPhone-urile vor porni de la un pret mai mare.

Conform ITHome, publicatie din China, Apple pregateste o scumpire cu aproximativ 100 de dolari pentru fiecare model in parte. Astfel, iPhone 15 ar putea porni de la 899 dolari, iPhone 15 Plus de la 999, iPhone 15 Pro de la 1.099 dolari si iPhone 15 Pro Max/Ultra de la 1.199 dolari.

Scumpirile ar putea fi insa justificate de Apple prin faptul ca noile modele vor primi noi upgrade-uri hardware pentru fiecare model in parte. Regiunile care au primit scumpiri deja de anul trecut ar putea fi ocolite de acest val de scumpiri din 2023.

Pe de-o parte, modelele iPhone 15 si 15 Plus vor face trecerea la Dynamic Island, abandonand, in sfarsit, vechiul "notch" din ecran. Acest lucru, alaturi de alimentare si transfer de date prin USB-C, dar si utilizarea procesorului Apple A16 de pe 14 Pro si Pro Max, vor fi de ajuns in viziunea Apple pentru a putea cere mai multi bani pe un flagship din seria "inferioara".

Modelele "Pro" vor avea un ecran impresionant

In acelasi timp, modelele iPhone 15 Pro si Pro Max vor primi un design putin schimbat, cu o rama realizata din titan cu margini mai rotunjite decat in trecut. De asemenea, acestea vor primi mai multa memorie RAM, zvonurile sugerand 8 GB, alaturi de camere imbunatatite si, desigur USB-C. Acesta vor fi si singurele care vor beneficia de pe urma noului procesor Apple A17 Bionic, realizat folosind nodul pe 3nm al TSMC.


iPhone 15 Pro Max will break the record of 1.81mm bezel black edge held by Xiaomi 13, and we measure that its cover plate black bezel width is only 1.55 mm.(S22 and S23 ¬1.95mm,iPhone 14 Pro 2.17mm) pic.twitter.com/9TBrVCGSCo

- Ice universe (@UniverseIce) March 17, 2023


Cele mai recente zvonuri despre iPhone 15 Pro si Pro Max (sau Ultra?) sugereaza si ca Apple va folosi noi ecrane OLED, cu cea mai subtire rama din piata. IceUniverse, un cunoscut leaker, sustine ca noile modele Apple vor avea o rama neagra in jurul ecranului de doar 1,55mm. In comparatie, cea mai subtire rama se gaseste acum pe Xiaomi 13, la 1,81mm, in timp ce modelele de la Samsung au o rama de 1,95mm. Va fi un salt important de la o generatie la alta, intrucat iPhone 15 Pro are o rama de 2,17mm in jurul ecranului. Dimensiunile dispozitivelor nu vor scadea insa, ci dimensiunile ecranelor vor fi doar putin mai mari.

sursa: ITHome, IceUniverse

Articolul Modelele iPhone 15 vor fi mai scumpe. Apple va oferi ecrane cu cea mai subtire rama din piata apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare