×

Software

Mii de romani, pacaliti sa investeasca intr-un trade-bot care promitea castiguri enorme din...

Mii de romani, pacaliti sa investeasca intr-un trade-bot care promitea castiguri enorme din cripromonede

20.03.2023, 17:22 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Urmand aceeasi strategie folosita si in alte regiuni ale lumii, o grupare specializata in escrocherii informatice au ademenit mii de romani sa investeasca intr-o aplicatie de tranzactionare cu criptomonede numita iEarn Bot, promitand acestora castiguri enorme prin automatizarea tranzactiilor cu cripromonede.

Dezvaluita de reporterii BBC, inselatoria avea la baza un "sambure" de adevar, anume notiunea ca investitorii profesionisti nu risca fonduri de milioane de euro tranzactionand dupa bunul plac, direct pe exchange-urile frecventate de investitori amator, ci apeleaza la servicii specializate care folosesc algoritmi de inteligenta artificiala pentru initia cele mai bune trade-uri, maximizand astfel profitul. Pozand intr-un astfel de serviciu, gruparea infractionala folosea numele iEarn Bot pentru a atrage cat mai multe fonduri de la investitori creduli, mimand doar tranzactiile promise. Mai tarziu, investitorii ademeniti cu promisiunea unor castiguri uriase descopereau ca fondurile depuse, dar si castigurile promise, nu pot fi retrase si convertite inapoi in bani:

"Am investit in iEarn Bot timp de o luna", spune Roxana pentru BBC. "Puteai vedea in aplicatie cati dolari crea aplicatia: erau grafice care aratau cum progresa investitia.

"Parea destul de profesionist pana cand, la un moment dat, au oprit serviciul lasand un mesaj cum ca sistemul se afla in mentenanta". Din acel moment, retragerile din aplicatie au fost inghetate.

Functionand dupa vechiul model al schemelor Ponzi, escrocii au permis pentru o vreme depuneri si retrageri de fonduri, mizand pe faptul ca mirajul imbogatirii rapide si credulitatea deponentilor va pastra un aflux de fonduri mult mai mare decat retragerile care, vor servesc la reconfirmarea increderii in serviciul oferit.

Articolul Mii de romani, pacaliti sa investeasca intr-un trade-bot care promitea castiguri enorme din cripromonede apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare