29.03.2023, 10:54
By
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
Wikipedia are acum un sunet reprezentativ, sau "un logo sonor", asa cum a anuntat organizatia Wikimedia Foundation pe site-ul sau oficial. Ce este un logo sonor? Ei bine, acesta este sunetul care apare intr-o reclama alaturi de logo-ul unei organizatii. Cele mai celebre logo sonore apar de obicei inaintea unor productii video, precum filme si seriale sau chiar jocuri video. Printre cele mai reprezentative astfel de sunete putem regasi logo-ul HBO, logo-ul sistemelor de sunet THX, logo-ul SEGA, sau logo-ul Netflix, iar recent si YouTube a adaugat un sunet de acest gen la pornirea aplicatiei de smart TV.
Wikipedia are acum un logo sonor, care va fi asociat cu identitatea enciclopediei onlineLogoul sonor al Wikipedia se numeste "Sound of All Human Knowledge" (sunetul intregii cunoasteri omenesti) si a fost ales in urma unui concurs. Castigatorul a fost sunetul produs de Thaddeus Osborne, iar cei care au ales sunetul pe baza voturilor au fost membri ai comunitatii Wikimedia, dintre contribuitorii voluntari ai site-ului. Osborne este un inginer in domeniul nuclear din SUA, care produce muzica in timpul liber.
"Sunetul cunoasterii omenesti" este format astfel dintr-un colaj audio care include sunetele de pagini rasfoite ale unei carti, sunete de taste de pe o tastatura si un sunet sintetizat care le imbina armonios. La o durata de doar patru secunde, acest sunet reprezinta perfect Wikipedia, care este o enciclopedie online, care include informatii atat din carti, cat si din diverse alte surse digitale, iar sunetele de tastatura reprezinta si faptul ca oricine poate contribui la imbogatirea informatiilor site-ului.
Asa suna logo Wikipedia:
"Inscrierea lui Thaddeus captureaza curiozitatea si bucuria pe care Wikipedia si alte proiecte Wikimedia le creeaza pentru milioane de oameni din toata lumea. Suntem onorati de contributia sa catre miscarea de cunoastere gratuita si suntem recunoscatori comitetului si votantilor pentru alegerea unui sunet care reprezinta extraordinar cunoasterea gratuita." A declarat Zack McCune, Director of Brand la Wikimedia Foundation.
Castigatorul, Thaddeus Osborne, nu va ramane insa doar cu recunostinta celor de la Wikimedia, ci castiga si un premiu de 2.500 de dolari, alaturi de o calatorie catre un studio profesional de inregistrari, unde va reinregistra sunetul. Alti 10 membri din clasament vor primi produse promotionale care reprezinta concursul pentru logo-ul sonor Wikimedia.
Dupa inregistrare, Wikimedia va lucra pentru a integra sunetul Wikipedia in asistenti vocali si in alte produse si servicii, care sa ajute la identificarea enciclopediei, chiar si in cazul persoanelor cu dizabilitati, sau in continut audio.
sursa: Wikimedia
Articolul A fost ales "sunetul cunoasterii omenesti", noul logo sonor al Wikipedia. AUDIO apare prima data in Go4IT.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.