×

Camere digitale

Fujifilm X-S20: filmare 6.2K si stabilizare interna pe o camera de "vlogging" premium

Fujifilm X-S20: filmare 6.2K si stabilizare interna pe o camera de "vlogging" premium

25.05.2023, 17:37 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Zona camerelor cu functii pentru vlogging pare sa fie cea care creste cel mai mult in ultimii ani, cel putin din punct de vedere al numarului de produse de acest gen din piata. Nu stim sigur daca aceste modele au si succes in vanzari, insa cateva brand-uri sunt deja prezente in aceasta zona, iar odata cu lansarea modelului X-S20, si Fujifilm intra in aceasta "hora". Aceasta este insa una dintre cele mai capabile camere de "vlogging" de pana acum, promitand filmare la rezolutie de pana la 6,2K.

Fujifilm intra in cursa camerelor de vlogging cu X-S20

Practic, Fujifilm X-S20 nu este o camera 100% noua. Aceasta foloseste corpul si senzorul de 26 megapixeli ai modelului anterior X-S10, insa beneficiaza de imbunatatiri la capitolul captura, pe baza tehnologiilor de pe modelele superioare X-H2 si X-T5. In timp ce majoritatea camerelor orientate catre producatorii de continut online sunt concentrate aproape exclusiv pe video, Fujifilm X-S20 vine si cu o serie de functii foto, fiind astfel o camera "hibrid" autentica.

Chiar daca are un senzor mai vechi, cu ajutorul X-Processor 5, si algoritmilor AI, noua camera poate sa focalizeze pe foarte multe tipuri de subiecte, de la oameni, la animale, pasari, masini, motociclete, biciclete, trenuri, insecte si drone. Acestea sunt elemente pe care le poate detecta automat, fara sa fie nevoie setarea in prealabil a subiectului, asa cum intalnim la alte camere. Senzorul este stabilizat intern pe 5 axe cu 6-7 opriri de stabilizare cu lentilele compatibile. Ecranul camerei poate fi rabatat pe laterala spre utilizator. Acesta are 3" in diagonala si are o rezolutie de 1,84 milioane de puncte. Viewfinder-ul OLED, are la randul sau 2,36 milioane de puncte si refresh rate de 100 Hz.

Noua camera ofera capabilitati avansate de filmare

La capitolul filmare, avem de a face cu inregistrari in 6,2K 4:2:2 cu culori pe 10 biti open-gate, deci pe dimensiunea senzorului. Poti apoi sa decupezi materialul vertical sau orizontal in software de editare, dupa cum ai nevoie. Exista si captura 4K la 60 de cadre pe secunda, si Full HD pana la 240 cadre pe secunda. Exista profil de culoare neutru F-Log2 cu 13 opriri de interval dinamic.

thumbs

Inregistrarile pot fi realizate intern pe carduri SD UHS-II cu bitrate de pana la 360 Mbps, sau pot fi realizate extern prin HDMI in formate profesionale precum Apple Pro Res sau Blackmagic RAW in 12 biti, in rezolutii de pana la 6.2K sau 5.2K pe dispozitive Atomos sau Blackmagic. Fujifilm face si ceva interesant referitor la sistemul de racire. Implicit, camera poate filma in 6.2K pentru doar 40 de minute inainte sa atinga limitele termice si sa opreasca filmarea. Compania vinde insa si un accesoriu cu ventilator extern, care urca capabilitatile camerei la 80 minute de filmare.

Fujifilm a pus o optiune Vlog direct pe rotita de moduri. Aceasta ofera captura rapida si integreaza functii precum focalizarea prioritara pe un produs, adaugarea de bokeh in spatele subiectului sau functii de slow motion, intr-o interfata mai rapida. Pentru cei care vor sa foloseasca camera si pe post de webcam pentru streaming, aceasta poate fi conectata la PC prin USB-C si apare ca o camera UVC/UAC cu rezolutie de pana la 4K la 60 cadre pe secunda.

thumbs

Pretul lui X-S20 este mai mare decat ne-am fi asteptat

La capitolul fotografie, Fujifilm X-S20 ofera fotografie in rafala la 8 cadre pe secunda in cu modul de obturator mecanic si 20 in mod electronic. Bufferul poate tine 1.000 de cadre in format JPEG sau RAW compresat in mod mecanic si doar 35 in mod RAW standard. In modul electronic avem 79 RAW compresate si 28 RAW-uri necompresate.

La 491 grame, Fujifilm X-S20 pare sa fie o camera de dimensiuni medii pentru creatori de continut, nici prea mare, nici prea mica. Aceasta va fi livrata in varianta body la un pret de 1.300 de dolari, un pret mare pentru o camera cu senzor APS-C de vlogging, si va fi disponibila si in varianta kit cu obiectivul XC15-45mm f/3.5-5.6 la 1.400 dolari sau cu XF18-55/f.2.8-4 la 1.700 dolari. Lansarea are loc la sfarsitul lunii iunie.

sursa: Engadget

Articolul Fujifilm X-S20: filmare 6.2K si stabilizare interna pe o camera de "vlogging" premium apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare