Politic-Social

thumbs

Ziua Bucovinei: Autoritatile din Suceava incep astazi marcarea Anului Centenar/ Vor fi inagurate iluminatul de sarbatoare si bradul de Craciun

28.11.2017, 07:37 Sursa: mediafax.ro

Ziua Bucovinei este marcata in judetul Suceava, marti, cu mai multe de manifestari dedicate inceperii Anului Centenar al Marii Uniri.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat ca din 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, urmeaza sa fie serbat, timp de un an, Centenarul Unirii Bucovinei cu Tara.

"Noi vom sarbatori Centenarul intr-un mod mai aparte, incepand de marti, 28 noiembrie. Vom sarbatori Centenarul Unirii Bucovinei cu Tara din 28 noiembrie", a spus presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Evenimentele dedicate Zilei Bucovinei incepe marti, de la ora 9.30, cu depunerea unor jerbe si coroane de flori la Monumentul Unirii din municipiul Suceava.

De la ora 11.00, va avea loc inaugurarea si sfintirea "Salii Bucovina" unde se desfasoara sedintele Consiliul Judetean Suceava, sala care a fost reabilitata si modernizata. Totodata, autoritatile sucevene anunta ca de la ora 11.30, Presedintia Romaniei va acorda o distinctie maicii starete de la Manastirea Voronet, Stavrofora Irina Pantescu. Stareta va primi Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Ofiter, conferit de Presedintele Romaniei.

La ora 12 va debuta Sedinta solemna dedicata Zilei Bucovinei.

"Daca dam timpul cu 99 de ani in urma, atunci ora Bucovinei era aceeasi cu ora Vienei, asa ca la ora 12 suntem intrati in anul centenar si vrem sa marcam centenarul la ora 12, la Palatul Administrativ de la Suceava, intr-un mod aparte. In aceasta sedinta voi avea onoarea sa prezint evocarea momentului 28 noiembrie 1918-2018, cu semnificatiile lui. Vom acorda si titlul de cetatean de onoare al judetului cercetatorului istoric Mihai Ceausu", a mai spus presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ziua Bucovinei va fi marcata si de o serie de evenimente culturale, lansari de carti si recitaluri.

Primaria Suceava va semna si un acord de infratire cu orasul Soroca, din Republica Moldova, conform primarului municipiului Suceava, Ioan Lungu, cele doua orase avand in comun si o istorie indelungata, dar si faptul ca ambele orase au cetati construite de Stefan cel Mare

De la 18.00 se vor aprinde luminile festive si bradul de Craciun de pe esplanada Casei Culturii Suceava, seara urmand sa se incheie cu un concert sustinut de trupa Holograf.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare