Externe

thumbs

Cum sunt afectate planurile lui Donald Trump privind Iranul de asasinarea jurnalistului saudit

08.11.2018, 20:49 Sursa: mediafax.ro

Alianta Strategica pentru Orientul Mijlociu ar avea rolul de unificare, sub coordonarea SUA, a eforturilor guvernelor sunnite din Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Qatar, Oman, Bahrain, Egipt si Iordania pentru contracararea Iranului, care are un regim siit. Crearea acestei aliante de securitate propusa anul trecut de Administratia de la Riyad a fost blocata de disputele intre state arabe.

O reuniune programata sa aiba loc in ianuarie 2019 in Statele Unite pentru semnarea acordului de principiu pare acum incerta, au declarat pentru agentia de presa Reuters trei oficiali americani si un diplomat din Orientul Mijlociu.

Asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi a generat "o noua serie de probleme", a explicat un oficial din SUA. Una dintre probleme este legata de imaginea printului mostenitor saudit Mohammed bin Salman, acuzat ca ar fi comandat asasinarea ziaristului disident in Consulatul saudit din orasul turc Istanbul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare