Politic-Social

thumbs

Supravietuitorii de la Colectiv cer un mecanism de interventie imediata in cazul marilor arsi. Va fi organizata o asociatie care va ajuta victimele incendiilor

08.11.2018, 22:39 Sursa: mediafax.ro

"Am reusit sa obtinem acordul ministerului pentru a crea acest mecanism pe care il propunem. Pe 21 noiembrie vom avea o prima intalnire a unui grup de lucru din care facem parte si noi pentru crearea acestui mecanism, in cadrul ministerului, pentru interventia imediata in cazul existentei unui accident cu mari arsi. Si acest mecanism sa fie complementar cumva cu Mecanismul european de interventie la dezastre, cel care nu a fost activat la timp la Colectiv. Principiul obiective este de a elimina toate chestiunile de actiune ad-hoc in cazurile de mari arsi", a declarat Mihai Grecea, unul dintre supravietuitorii din Colectiv, dupa intalnirea cu ministrul Sanatatii.

Grecea mai spune ca pacientii cu arsuri se confrunta cu multe probleme, una dintre acestea fiind chiar atitudinea personalului medical.

"Spitalele din provincie sunt cumva crispate in momentul in care au un pacient ars si vor sa scape cat mai repede de el, sa il trimita la Bucuresti. Centrele de arsi care pot trata marii arsi nu exista in Romania functionale si atunci, pentru a putea salva viata acestor oameni, trebuie sa ii trimitem afara. Mecanismul scurtcircuiteaza toate volutele acestea birocratice ale momentului, pentru a putea scoate pacientii in cel mai scurt timp afara din tara catre un centru de arsi adevarat. Adica protocoale cu acele centre ca sa se creeze relatii de incredere, garantii financiare, asigurarea transportului cu aeronave", a mai adaugat Mihai Grecea.

Supravietuitorii din clubul Colectiv anunta ca vor forma o asociatie care sa se ocupe de situatia pacientilor arsi, care se va numi Asociatia Romana a Pacientului Ars.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare