Externe

thumbs

Surse israeliene: Beny Steinmetz si Tal Silberstein, audiati din nou in Israel pe baza informatiilor furnizate de Romania

09.11.2018, 17:47 Sursa: mediafax.ro

Miliardarul Beny Steinmetz si consultantul politic Tal Silberstein au fost audiati miercuri de Procuratura Politiei israeliene intr-un dosar in care sunt suspectati ca au oferit mita unor oficiali guvernamentali din Romania pentru promovarea intereselor companiei miniere BSGR, afirma surse judiciare israeliene citate de cotidianul israelian Calcalist.

Audierile au avut loc pe baza noilor informatii primite din partea autoritatilor romane.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein si alti patru oameni de afaceri au fost plasati in arest preventiv, in august 2017, de justitia din Israel. Acuzatiile se refera la fals, uz de fals, spalare de bani, fraude, abuz de incredere si obstructionarea justitiei. Benjamin Steinmetz si Tal Silberstein au ajuns atunci la un acord cu procurorii, astfel ca au fost eliberati sub control judiciar.

Arestarea omului de afaceri Beny Steinmetz in Israel a avut legatura cu investigatia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care il vizeaza in Romania, au afirmat in august 2017 surse judiciare si din cadrul politiei israeliene citate de cotidianul Haaretz.

In instanta, Beny Steinmetz a declarat ca investigatia este parte a unui "razboi politic". Steinmetz a acuzat ca omul de afaceri George Soros finanteaza o campanie impotriva lui, argumentand ca dosarul este construit pe marturia falsa a unei femei pe care nu a identificat-o.

Beny Steinmetz l-a acuzat in mai multe randuri pe George Soros ca ar afecta interesele sale economice din Guineea. In decembrie 2016, Beny Steinmetz, in varsta de 60 de ani, care detine controlul asupra unor vaste activitati miniere in Africa, a fost plasat in arest la domiciliu in Israel in acelasi dosar.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare