Politic-Social

thumbs

Lia Olguta Vasilescu, tete-a-tete in biroul lui Dragnea

06.12.2018, 15:42 Sursa: mediafax.ro

Lia Olguta Vasilescu a ajuns la biroul lui Dragnea in jurul orei 15.00.

Liviu Dragnea a anuntat, miercuri, ca in cursul zilei de joi va avea o intrevedere cu premierul Viorica Dancila, pentru discutii despre gasirea unei solutii privind inlocuirea ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii Regionale.

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti seara la Romania Tv, ca va mai astepta cateva zile, dupa care va sesiza Curtea Constitutionala, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis va intarzia cu numirea noilor ministri.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltarii si Transporturilor, ca analiza este inca in lucru, dar remanierile sunt facute de ochii lumii, fiind inlocuiti oameni slabi cu altii si mai slabi.

"Suntem la al treilea Guvern care nu e cu nimic mai bun, avem guvernare dupa guvernare pesedista foarte, foarte slaba. In loc sa vina cu oameni pregatiti, sa caute oameni care vin cu competente ministeriale, si-au dat seama ca nu reusesc si incearca sa arate ca se imbunatateste guvernarea. Va spun ca nu e asa. Au intrat intr-un fel de circ, inlocuim oameni slabi cu alti oameni slabi. Nu sunt de acord sa se continue in acest circ care vrea sa para ca duce la o performanta guvernamentala. Prima concluzie e ca aceste remanieri sunt facute de ochii lumii si pentru a crea impresia de preocupare. In acest fel nu se poate si nu voi fi de acord sa se continue", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat care este solutia pentru a iesi din impas Cabinetul Dancila, seful statului a spus: "Solutia e a PSD. Nu au decat sa vina cu oameni performanti. Nu am finalizat analiza".

Lia Olguta Vasilescu, cea respinsa la ministerul Transporturilor si propusa acum la Dezvoltare, a declarat ca de joi ministerul Transporturilor intra in blocaj deoarece nu mai exista ministru.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat de saptamana trecuta ca va lua o decizie dupa 1 Decembrie in ceea ce priveste cea de-a doua remaniere guvernamentala privind portofoliile de la Transporturi si Dezvoltare.

Presedintele i-a respins pe Ilan Laufer la Dezvoltare si Lia Olguta Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dancila fiind Lia Olguta Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltarii si Mircea Draghici pentru Transporturi.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare