Politic-Social

thumbs

Lucian Sova: Costurile majorarilor de la Metrorex le vom transfera in pretul calatoriilor

06.12.2018, 15:44 Sursa: mediafax.ro

"Apreciez ca a fost o activitate care tine de artificial. Nu a existat niciun motiv de greva. Sindicatul condus de Ioan Radoi a santajat administratia companiei, practic samtajand sutele de mii de bucuresteni care beneficiaza de serviciile companiei. Conflictul de munca a fost stins, dar cu pretul unei mariri salariale pe care o apreciez nejustificata, dar legal intruneste conditiile corespunzaroare. Costurile le transferam in costurile pe care utilizatorii de metrou le vor plati de anul viitor", a declarat ministrul demisionar Lucian Sova.

Salariatii de la metrou vor primi o majorare salariala ce 20%, dupa ce administratia si sindicatul au incheiat Contractul Colectiv de Munca 2018-2019.

"Astfel, conflictul de munca a fost stins, partile convenind o marire salariala de 20%. Noul Contract Colectiv de Munca urmeaza sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), maine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare", precizeaza comunicatul Metrorex.

Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) a declansat, in luna noiembrie, o greva de avertisment, amenintand ulterior ca va fi declansata si o greva generala, care nu a mai avut loc.

Sindicalistii au solicitat, initial, majorari salariale de peste 40%, iar negocierile continuat pentru o crestere de 20%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare