Politic-Social

thumbs

Liderul USR anunta ca a discutat cu presedintele Iohannis despre motiunea de cenzura

06.12.2018, 15:57 Sursa: mediafax.ro

"Avem un dialog cu Presedintia. Pe situatia actuala, pe perspectivele unei motiuni de cenzura, elementele firesti de discutat in momentul de fata. Acum o perioada, cateva zile in urma. Am discutat contextul politic, mai mult nu o sa va spun acum", a afirmat Dan Barna, joi la Parlament.

Intrebat cat de des se consulta cu presedintele Klaus Iohannis, liderul USR a raspuns: "Prefer sa nu raspund la aceasta intrebare. Din cand in cand".

Chestionat daca se va consulta cu seful statului cu privire la inlocuitorul Vioricai Dancila la sefia Executivului, Barna a replicat: "Dupa cum stiti structura constitutionala, lucrurile sunt invers. Presedintele propune premier si are consultari cu partidele si USR a fost de fiecare data prezent la consultari exprimand pozitia noastra".

De asemenea, intrebat cine a initiat aceste consultari, daca a fost chemat de Iohannis sau daca a solicitat el o intrevedere, liderul USR a spus: "In general, se intampla intr-o directie sau alta nu avem un tipar pe treaba asta. stam de vorba din cand in cand. Avem un dialog cu presedintele, despre acesta solicitare nu am discutat inainte, este o propunere in care credem foarte mult. Avem un dialog cu Presedintia".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat daca mai sustine o motiune de cenzura in momentul de fata, ca nu el trebuie sa o sustina "Opozitia trebuie sa sustina o motiune de cenzura si sper sa o faca".

Partidele de Opozitie au anuntat ca in urmatoarea perioada, pana la incheierea sesiunii parlamentare, vor depune o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Dancila, in momentul de fata aflandu-se in negocieri pentru sustinerea la vot a motiunii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare