Externe

thumbs

Doi membri ai echipajelor a doua aeronave militare americane disparute in Oceanul Pacific au fost gasiti

06.12.2018, 16:28 Sursa: mediafax.ro

La bordul celor doua aeronave implicate in acest incident, un avion de lupta F/A-18 si o aeronava KC-130 pentru realimentare in aer, apartinand puscasilor marini americani, se aflau sapte persoane.

Marina japoneza a emis un comunicat in care se mentioneaza ca incidentul a avut loc la ora locala 2.00 (19.00, ora Romaniei).

Aeronavele decolasera de la baza aeriana Iwakuni din vestul Japoniei, situata langa Hiroshima.

Accidentul s-a petrecut in timpul exercitiului de realimentare in aer, cand aeronavele au intrat in coliziune si apoi s-au prabusit. Cauzele sunt in curs de investigare.

Acesta este ultimul accident dintr-o serie recenta de astfel de evenimente in care au fost implicate fortele americane dislocate in sau in apropierea Japoniei.

Luna trecuta un alt avion de lupta F/A-18 Hornet s-a prabusit in sud-vestul Japoniei, aeronava apartinand portavionului USS Ronald Reagan, iar in luna octombrie un elicopter MH-60 Seahawk, apartinand de asemenea portavionului USS Ronald Reagan, s-a prabusit in mare imediat dupa decolare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare