Cultura si divertisment

thumbs

Tara care are atat de multe locuinte parasite incat le ofera GRATUIT celor interesati

06.12.2018, 16:58 Sursa: mediafax.ro

Japonia se confrunta cu o problema presanta atunci cand este vorba despre numarul de proprietati parasite. Numarul caselor nelocuite este mult mai mare decat cel al persoanelor care ar putea sa le ocupe.

In 2013, existau 61 de milioane de case intr-o tara care numara 52 de milioane de familii, aratau datele publicate de Japan Policy Forum.

Numarul locuitorilor din insule se preconizeaza ca va scadea, de la 127 de milioane la aproximativ 88 de milioane pana in anul 2065, sustin prognozele Institutului National pentru Populatie si Securitate Sociala.

Pe masura ce tinerii parasesc satele pentru a lucra la oras, peisajul rural din Japonia este populat de tot mai multe "case fantoma", cunoscute sub numele de "akiya".

Pana in anul 2040, aproape 900 de orase si sate din Japonia vor disparea, spun predictiile oficiale. In acest context, autoritatile au decis sa ofere locuintele neocupate gratuit familiilor care se angajeaza sa le repare si sa se mute in zonele afectate de exodul locuitorilor.

In Okutama, la o distanta de doua ore cu trenul la vest de Tokyo, din cei 13.000 de locuitori, cat numara orasul in anii '60, in prezent nu mai sunt decat 5.200.

Din 2014, autoritatile locale au hotarat sa isi asume cheltuielile pentru repararea caselor in care se muta noi locatari si ofera pana la 8.220 de dolari pentru 100 de metri patrati de proprietate parasita. Conditia pentru a primi casele gratuit este ca solicitantii sa nu fi implinit 40 de ani sau sa aiba cel putin un copil care nu a atins inca varsta majoratului. Nici in aceste conditii, insa, lucrurile nu merg prea usor, pentru ca majoritatea japonezilor prefera cladirile nou construite.

Vechimea caselor este o problema, din cele 3.000 de locuinte din Okutama, nu mai putin de 400 fiind goale. Totusi, numai jumatate dintre acestea pot fi folosite, pentru ca multe sunt distruse sau se afla in zone in care riscul alunecarilor de teren este mare.

Acesta este un motiv pentru care 85% din japonezi prefera sa cumpere locuinte noi.

In 2015, Guvernul japonez a adoptat o lege care prevede amenzi pentru cei care parasesc locuintele.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare