Politic-Social

thumbs

Proiect de lege: Soferii care vor fi surprinsi cu telefonul in mana la volan se vor alege cu permisul SUSPENDAT

11.01.2019, 12:28 Sursa: mediafax.ro

"Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice Prin prezentul proiect de act normativ se propune: Interzicerea, in timpul mersului, a tinerii in mana sau folosirii cu mainile in orice mod nu numai a telefonului mobil, ci si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)", se arata intr-un comunicat al MAI.

Potrivit sursei citate, pentru nerespectarea acestei norme de conduita se introduce o noua sanctiune de 9-20 puncte - amenda (clasa a IV-a) si sase puncte de penalizare.

"In plus, sanctiunea cu amenda va fi aplicata si conducatorilor de vehicule pentru care nu este prevazuta obligativitatea detinerii permisului de conducere (ex. biciclisti). Avand in vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, in alte conditii decat cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sanctionare pentru situatia in care concomitent cu aceasta fapta este incalcata o alta regula privind circulatia vehiculelor. Astfel, pe langa amenda, se va aplica sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile pentru conducatorii de autovehicule", potrivit proiectului de lege lansat in dezbatere publica.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare